Σελίδες

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΒΙΟΣ ΑΒΙΩΤΟΣ


Τις τελευταίες μέρες μάθαμε ότι ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας προτρέπει τους μπάτσους του να κάνουν "το βίο αβίωτο" στους μετανάστες για να μην έχουν την εντύπωση ότι η ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι και να μην πατάνε το πόδι τους στο ιερό ελληνικό έδαφος.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

100 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑΣ




Ο παραφρασμένος τίτλος αυτού του κειμένου, που παραπέμπει στο ομώνυμο έργο του Marquez, μπορεί να περιγράψει μονάχα σε αδρές γραμμές όσα διαδραματίζονται σε αυτή τη χώρα (αν μπορεί να την χαρακτηρίσει έτσι κάποιος).

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

THE WINNER TAKES IT ALL




Ζούμε στη χώρα του παράλογου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αλήθεια και ψέμα. Αποδεχτό ίσως από λίγους, ίσως από πολλούς. Ίσως από εκείνους που τους βολεύει.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Το ζήτημα της δικαιοσύνης μας έχει απασχολήσει πολλές φορές στο blog και έχουμε γράψει μία σειρά από κείμενα που θέλουν να τονίσουν ότι είναι εντελώς τρελό να πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρξει πρώτα η απαραίτητη κάθαρση.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ

Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από το Δεκέμβρη του 2008 και τις μεγάλες συγκρούσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα με αφορμή την απρόκλητη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού από ένα μπάτσο στα Εξάρχεια.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡ(είτης)

«Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ» έλεγε ο  Louis Dumur για τους δικούς του λόγους.