Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ


Τρία χρόνια μετά την ελληνική χρεοκοπία και την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ.

Επαγγέλματα της μεσαίας και ανώτερης τάξης μπαίνουν στο στόχαστρο και καλοπληρωμένοι συνάνθρωποι μας νιώθουν την καυτή ανάσα των πολιτικών ακραίας λιτότητας μέσα στα μούτρα τους. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα βάλουν λουκέτο σε νοσοκομεία, θα απολύσουν δάσκαλους, καθηγητές και δημοτικούς υπάλληλους, ενώ θα κλείσουν και αρκετά υποκαταστήματα τραπεζών και θα απολυθούν χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι.

Όσο για τη βέβαιη υστέρηση των κρατικών εσόδων, που όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη αφού δεν υπάρχει φράγκο, αυτή θα καλυφθεί με μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Είναι βέβαιο ότι αν χρειαστεί θα γίνει και κούρεμα στις καταθέσεις, οπότε όποιος έχει ακόμα κάποια λεφτά στις τράπεζες ας τα πάρει απο εκεί άμεσα.  

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε τι θα γίνει. Κανείς δεν είναι αθώος. Όσο βλάκας, καθυστερημένος και κομματόσκυλος και αν είναι. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2010 ήταν στο 147% του ΑΕΠ. Σήμερα, έχει εκτοξευθεί στο 160% του ΑΕΠ. Ποιος μαλάκας μπορεί να πει δημόσια ότι η θεραπεία που ακολουθεί η χώρα είναι σωστή; Έχουν πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις και το μεγαλύτερο επιχείρημα τους είναι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση! Λες και με το πέρασμα του χρόνου δικαιώνονται! Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας.

Από Σεπτέμβρη ας ετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα. Ακόμα και αν ο ελληνικός λαός έχει καλές προθέσεις, προδίδεται από το πνευματικό του επίπεδο, που είναι σε άθλια κατάσταση. Θα τα δούμε όλα και με τη σειρά τους. Καλή μας χώνεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου