Σελίδες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


Από τότε που κάποια ψηφοφόρα ζώα με μονοψήφιο δείκτη νοημοσύνης αποφάσισαν να στείλουν τους ναζί σαν τιμωρούς-εκδικητές μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα, έχουν εκδοθεί αξιόλογα βιβλία ( "Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής" του Δημήτρη Ψαρρά αξίζει να διαβαστεί από όλους) έχουν γίνει ημερίδες, συνέδρια, ομιλίες, κτλ.

Το θέμα είναι άλλο. Ενώ τα πάντα έχουν ειπωθεί, η αντιφασιστική δράση κυμαίνεται σε ένα σταθερό επίπεδο και ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα παραμένει ο ίδιος. Γιατί συμβαίνει αυτό σε μία χώρα που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τα ναζιστικά στρατεύματα του Χίτλερ και τους μπάσταρδους ντόπιους συνεργάτες τους; Γιατί δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη μεθοδολογία για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ο φασισμός.

Γιατί, παρά το γεγονός ότι οι φασίστες είναι μέσα στη Βουλή και ο κίνδυνος για την κοινωνία είναι άμεσος, δεν έχει συσπειρωθεί ούτε το 10% των ατόμων που είναι αποφασισμένα να κάνουν τα πάντα για να στείλουν τους νοσταλγούς του Γ΄ Ράιχ πίσω στις τρύπες τους. Γιατί κάποιοι έχουν φάει πρόλογο από τις παπαριές της ακροδεξιάς κυβέρνησης και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια για τη θεωρία των δύο άκρων και έχουν εξισώσει στο μυαλό τους τη φασιστική βία με την αντιφασιστική δράση. 

Μέχρι πρότινος, οι πιο εντυπωσιακές και πρακτικές απαντήσεις στους ναζί ήταν οι μεγαλειώδεις μηχανοκίνητες πορείες σε γειτονιές της Αθήνας. Εκατοντάδες μηχανές, με δύο επιβάτες έτοιμους για όλα, αλωνίζανε σε γειτονιές που έχουν σημειωθεί περιστατικά φασιστικών επιθέσεων και προπαγανδίζανε τον αντιφασιστικό αγώνα με τον καλύτερο τρόπο. Οι ναζί άφαντοι, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν τους ένστολους ναζί της αστυνομίας για να τιμωρήσουν τους διαδηλωτές. 

Και ξαφνικά, έρχεται η Τετάρτη 11/9/2013 και μαθαίνουμε ότι μία ολιγομελής ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ, αφού πρώτα αντιστάθηκε σθεναρά (με κείμενα και ανακοινώσεις) στην απόπειρα των ναζί να κάνουν πολιτική στον αθλητικό σύλλογο που υποστηρίζουν, στη συνέχεια επιτέθηκε στα γραφεία των ναζιστών στη Θεσσαλονίκη και τους διέσυρε, αφού οι φασίστες αρκέστηκαν στο να κάνουν χειρονομίες και να πετάνε πέτρες από ψηλά. Οι 46 οπαδοί του ΠΑΟΚ συνελήφθησαν, οι ναζί φάγανε σκατά και οι μπάτσοι σώσανε την παρτίδα. Έτσι αντιμετωπίζεις και έτσι ξεφτιλίζεις τον φασισμό: Ιστορικά, μεθοδικά, πρακτικά και επικοινωνιακά.  

Η θεωρία δεν αρκεί, αλλά και οι πράξεις χωρίς αιτία δεν έχουν νόημα. Απαιτείται ένας συνδυασμός λόγων και έργων από μεγάλες κοινωνικές ομάδες που θα τσακίσουν τους ναζί και θα τους τοποθετήσουν στο πειθώριο. Άλλωστε, ο εχθρός μας δεν είναι οι ναζί, αλλά τα αφεντικά τους και αυτό δεν κάνει να το ξεχνάμε ποτέ...



6 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να δούμε κι εμείς (που παίρνουμε μέρος στην αντιφασιστική πάλη), τα κολλήματα μας, δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από τον κοινο αγωνα μας.
    Ενότητα τώρα από όλους τους αντιφασίστες και τότε θα εκπλαγουμε ευχαριστα από τον όγκο του κινηματος.
    Τα παοκια έχουν κοινή αγάπη για τον δικέφαλο. Εμεις άλλου φωνάζει ο ένας, άλλου κοπανάει ο άλλος κλπ.οι ναζί το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται.
    Αν διαιρεμενοι κερδίζουμε τον δρόμο , φαντάσου ενωμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστηχως το περηστατικο με τα μπαοκια δεν εχει να κανει με την αντιφασιστηκη σκεψη...το θεμα ειναι τα πληγματα να τα κατορθωνουν αντιφα στα φασισταρια κ οχι οπαδοι ομαδων!!!! Συμφωνω ενομενοι κ με κοινη γραμμη ολοι οι συντροφοι θα καταφερουμε να τους τσακισουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φασίστες κάνουν ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι γιατί η αριστερά έχει χάσει τα αντανακλαστικά της. Το ότι κατάφεραν να έχουν παρουσία σε κάθε σημαντικό συμβάν και να κερδίζουν στο επικοινωνιακό παιχνίδι, συμβαίνει γιατί η αριστερά τους αφήνει ανοιχτές πόρτες για να μπαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O MONOΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ.
    ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ -ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ/ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΟΜΩΣ- ΟΤΙ ΠΟΡΩΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑΒΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ/ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ/ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΜΕ ΧΥΔΑΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.
    2 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ (ΚΛΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΒΛΑΚΑΣ ΤΕΡΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΗΔΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή