Σελίδες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε αντιφασίστες. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο και από την Κέρκυρα μέχρι την Κω. Παντού.

Ακόμα και στα τηλεοπτικά στούντιο των παράνομων τηλεοπτικών καναλιών των νταβατζήδων, ακόμα και μέσα στα αστυνομικά τμήματα, ακόμα και στις στήλες των πιο υποτακτικών δημοσιογράφων, ο αντιφασισμός φουσκώνει, ξεχειλίζει και παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα του. Τι ωραία...

Τι μπορούμε να καταφέρουμε όμως σε τελική ανάλυση; Πόσο αντιφασίστες μπορεί να είναι π.χ. οι πολιτικοί που πήρανε τους ναζί από το χεράκι και τους βάλανε μέσα στη Βουλή; Πόσο αντιφασίστες είναι οι πιο καλοπληρωμένες δημοσιογραφικές πουτάνες; Πόσο αντιφασίστες είναι οι μπάτσοι που ψάχνουνε τις παράνομες διασυνδέσεις των φασιστών; Πόσο αντιφασίστες είναι οι δικαστές που κάνουνε τις έρευνες; Πόσο αντιφασίστες είναι οι έντιμοι κυρ Παντελήδες; Πόσο αντιφασισμός χωράει στο φάντασμα της δημοκρατίας και στην Ελλάδα του 2013;

Ο Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, μιλώντας σε Καναδό δημοσιογράφο της Τορόντο Σταρ, είχε πει: «Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε το φασισμό για πάντα, σε πείσμα της κυβέρνησης, διότι καμία κυβέρνηση δεν θέλει να ξεριζώσει το φασισμό». «Δε μας λέει τίποτε η ύπαρξη μιας Σοβιετικής Ένωσης κάπου στον κόσμο, όταν οι εργάτες της Γερμανίας και της Κίνας θυσιάζονται στους βάρβαρους φασίστες του Στάλιν. Θέλουμε την επανάσταση εδώ στην Ισπανία, εδώ και τώρα – εμείς είμαστε ο τρόμος του Χίτλερ και του Μουσολίνι, μεγαλύτερος τρόμος απ’ ότι ολόκληρος ο κόκκινος στρατός. Είμαστε το υπόδειγμα των εργατικών τάξεων της Γερμανίας και της Ιταλίας, για το πώς πολεμάς το φασισμό.».   

Κανένα αντιφασιστικό μέτωπο δεν μπορεί να σχηματιστεί με αυτούς που έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, κανένα μέτωπο με αυτούς που έφτασαν την ανεργία στο 30%, κανένα μέτωπο με τους οπαδούς των πολιτικών ακραίας λιτότητας, κανένα μέτωπο με αυτούς που διέλυσαν μία ολόκληρη χώρα. Αυτούς τους νοιάζει να πάρουνε ότι μπορούνε από τα εκλογικά ποσοστά των ναζί, εμάς μας νοιάζει να τους τσακίσουμε και να περάσουμε από πάνω τους.


1 σχόλιο: