Σελίδες

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ
Το κείμενο που ακολουθεί, το οποίο αφορά το νομοσχέδιο για τις φυλακές, έστειλαν στην εφημερίδα «Ποντίκι» οι κρατούμενοι για τον Επαναστατι­κό Αγώνα Κώστας Γουρνάς και για τη 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας:

«Το νομοσχέδιο για τις φυλακές δη­μιουργεί τα ελληνικά Γκουαντάναμο. Οι έγκλειστοι σε αυτές τις ειδικού τύ­που φυλακές:
 
 
-) Στερούνται όλα τα δικαιώματα των άλλων φυλακισμένων (άδειες, ανα­στολές κ.ά.). 
-) Περιορίζονται (σχεδόν μηδενίζο­νται) τα επισκεπτήρια και οι τηλεφω­νικές επικοινωνίες. 
-) Παραμένουν κλεισμένοι στα κελιά ακόμα και 23 ώρες το εικοσιτετρά­ωρο. 
-) Μπαίνει σε αυτές τις φυλακές ειδική αστυνομία με απόρρητες αρμοδι­ότητες και εξουσίες.

Αυτό το ασφυκτικό καθεστώς κρά­τησης παραπέμπει στο αμερικανικό Γκουαντάναμο. Το νομοσχέδιο αυτό του Σαμαρά, του Δένδια και του Αθα­νασίου είναι φασιστικής έμπνευσης και κοπής. Είναι έκφραση του κρά­τους μόνιμης έκτακτης ανάγκης. Εί­ναι το αντίστοιχο μνημόνιο για τους κρατούμενους.

Η μικροκοινωνία των φυλακισμέ­νων δεν θα έμενε αλώβητη από την ολομέτωπη επίθεση στην ελληνική κοινωνία. Την ώρα που σε παγκόσμια κλίμακα ο νεοφιλελεύθερος καπιταλι­σμός για να ξεπεράσει την κρίση του καταπατεί κατακτήσεις δεκαετιών, εφαρμόζει στην ελληνική κοινωνία την πιο απάνθρωπη εκδοχή αυτής της στρατηγικής.

Η στρατηγική αυτή δεν αφήνει βαλβίδες αποσυμπίεσης, αντίθετα συμπιέζει, εκτός από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κάθε επιθυ­μία για αντίσταση. Αυτή τη λογική εκ­φράζει και το νομοσχέδιο για τις φυ­λακές: δημιουργεί το φόβητρο των φυλακών Τύπου Γ. Φόβητρο για τους φυλακισμένους, αλλά και ολόκληρη την αγωνιζόμενη κοινωνία. Πρώτος στόχος του νομοσχεδίου είναι η απο­μόνωση των πολιτικών κρατουμένων. Πρότυπό του είναι το μοντέλο που οι­κοδομήθηκε για τους συλληφθέντες για τη 17Ν το καλοκαίρι του 2002.

Σκοπός του είναι να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει ένα παρόμοιο καθεστώς απομόνωσης. Να μη φτά­νει ο λόγος των πολιτικών κρατουμέ­νων στην κοινωνία που αναζητά αντισυστημικές κατευθύνσεις. Όμως, όπως το 2002 οι αγώνες των φυλακισμένων και του κινήματος αλληλεγ­γύης ανέτρεψαν αυτούς τους σχεδι­ασμούς, ανατρέποντας την πολιτική απομόνωση, έτσι θα γίνει και τώρα.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, τους αγωνιζόμενους κρατούμενους, το κίνημα αλληλεγ­γύης, την αγωνιζόμενη κοινωνία να ενώσουν τη φωνή και τη δράση τους, για να μην περάσει το φασιστικό νομοσχέδιο. Ο Αγώνας αυτός είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στα μνη­μόνια που διαλύουν ολόκληρη την κοινωνία.

ΥΓ.: Το νομοσχέδιο εφαρμόζεται στις φυλακές πριν ακόμα ψηφιστεί. Το κόψιμο των αδειών, το κλείσιμο κάθε βαλβίδας αποσυμπίεσης, οδηγούν ήδη σε τραγικά αποτελέσματα: το μα­χαίρι στο Μαλανδρίνο κρατούσαν οι τρεις εμπνευστές του νομοσχεδίου».   

Υστερόγραφο από imf-fuck-off: Λένε ότι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της δημοκρατίας είναι η δικαιοσύνη. Βασική αρχή της δικαιοσύνης είναι η ισονομία, ακόμα και στα πιο φρικτά εγκλήματα π.χ. απρόκλητες μαζικές δολοφονίες, βιασμοί ανηλίκων κτλ. Η ισονομία δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, σωστά κύριε Δένδια; Λάθος. Η ελληνική επικαιρότητα δείχνει πως υπάρχει μία ειδική κατηγορία εγκλημάτων που τιμωρείται "λίγο" διαφορετικά. Μιλάμε για τις δολοφονίες αστυνομικών ή σωφρονιστικών υπαλλήλων. 

Αυτές τιμωρούνται με θάνατο. Οι πρόσφατες περιπτώσεις τύπου Κόλα και Καρέλι δείχνουν ότι όποιος σκοτώσει μπάτσο, κατά ένα περίεργο τρόπο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πάει να τον βρει στην κόλαση. Ο "απλός" δολοφόνος καταδικάζεται από το δικαστήριο σε πολλές δεκαετίες φυλάκιση ή σε ισόβια. Ο δολοφόνος αστυνομικού καταδικάζεται σε θάνατο γιατί αυτοί που δεν αντέχουν τη δημοκρατία είναι τα όργανα της δημοκρατίας...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου