Σελίδες

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΡΝΑ - ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ



Ύστερα από μια προεκλογική περίοδο, στην οποία η εγχώρια ελίτ με τα ΜΜΕ της, το ευρωπαϊκό διευθυντήριο και η τρόικα έσπευσαν, με
πρωτοφανή υποστήριξη, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να διασώσουν τη συγκυβέρνηση για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα στη λεηλασία της χώρας, έρχεται και πάλι η ώρα του λογαριασμού.

Συνεχίζεται με ανανεωμένη ορμή η νεοφιλελεύθερη πολιτική ακραίας λιτότητας και το αναγκαίο συμπλήρωμά της, η καταστολή και η φασιστικοποίηση του κράτους.

Συνεχίζεται και ο εξευτελισμός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τους. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα Μνημόνια και τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν με τη μορφή του κατεπείγοντος βρίσκουν την επάξια συνέχειά τους. Τώρα σφράγισαν άρον-άρον την Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσουν εσπευσμένα από τα θερινά τμήματα νομοσχέδια καθοριστικής σημασίας. Οπως για το ξεπούλημα κοινών αγαθών και δημόσιου πλούτου: του νερού, της ενέργειας, του αιγιαλού μας.

Μαζί με αυτά, κατατέθηκε και πάλι ξαφνικά στις 6 Ιουνίου το φασιστικό νομοσχέδιο του Σαμαρά και του Βενιζέλου για τη δημιουργία ειδικών φυλακών τύπου Γ (προφανώς από το Γουαντανάμο).

Την ώρα που προωθούν νόμο που θα κάνει απλό πλημμέλημα τη δωροδοκία υπουργών και πρωθυπουργού, θα κλείνουν, θα θάβουν εκεί κυριολεκτικά, ανθρώπους για πράξεις κοινωνικής αντίστασης. Για χρόνια ολόκληρα, για μια ζωή ολόκληρη, στην πιο αυστηρή απομόνωση, καταργώντας δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών.

Εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι που βρεθήκαμε στη φυλακή επειδή παλέψαμε να μην έρθουν τα δεινά που ήρθαν, που εξακολουθούμε να παλεύουμε για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς, που υποδουλώνει και εξευτελίζει τον άνθρωπο, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την οριστική κατάργηση αυτού του φασιστικού νομοσχεδίου του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του που ασφυκτιά κάτω από τη νεοφιλελεύθερη σύγχρονη χούντα της συγκυβέρνησης και της τρόικας, να ορθώσει ανάστημα, να συμπαραταχθεί σε αυτόν τον αγώνα. Αυτοί μας θέλουν διασπασμένους, με χίλιους τρόπους διαχωρισμένους. Εμείς ξέρουμε ότι μονάχα ενωμένοι, στον κοινό αγώνα, μπορούμε να νικήσουμε.

Κώστας Γουρνάς
Δημήτρης Κουφοντίνας


Ειδική πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
16-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου