Σελίδες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ


Συνεχίζεται ακάθεκτη η πυρετώδης προετοιμασία των κομμάτων για τις ερχόμενες εκλογές. Το κάθε κόμμα έχει κατασταλάξει στις θέσεις του και στη συνέχεια βρίσκει διέξοξο στα κυρίαρχα ΜΜΕ για να κατασκευάσει μία εικονική εικόνα σχετικά με την προσφορά του (;), το έργο του (;), αλλά και τους στόχους που έχει για το άμεσο μέλλον και ευελπιστεί να πετύχει μέσω του προγράμματος του. Ας μην προσπαθούμε να κρυφτούμε και άλλο πίσω από το δάχτυλο μας. Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας, η αποθέωση του κοινοβουλευτισμού και η καρδιά του πολιτεύματος.


Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα πριν τις εκλογές; Καταρχήν, είναι ξεκάθαρες οι πελατειακές σχέσεις ανάμεσα στους νταβατζήδες και τους θεσμούς που έφεραν την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια. Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η δικαιοσύνη, η αστυνομία και βέβαια τα ΜΜΕ λειτουργούν κατά παραγγελία. Τα παραδείγματα πολλά και τρανταχτά. Πάει π.χ. να μιλήσει ο Χρυσοχουντίδης σε μερικές γειτονιές της Αθήνας. 5 ώρες πριν και 5 ώρες μετά η περιοχή καταλαμβάνεται από εκατοντάδες μπάτσους, που στην ουσία λειτουργούν καθαρά σαν σωματοφύλακες και μπράβοι του Χρυσοχουντίδη. Εκτός και αν ο υπουργός-σερίφης κάνει χρήση των νέων καινοτόμων υπηρεσιών που παρέχει η ελληνική αστυνομία και τους νοικιάζει με την ώρα. Και όλα αυτά για να μιλήσει σε 20-30 κομματόσκυλα και συγγενείς μπάτσων που βολεύτηκαν επί των ημερών του.

Από την άλλη μεριά, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη εκτελεί τις παραγγελίες της δημοκρατίας με άψογα delivery με σκοπό να πιστοποιήσει προεκλογικά το ανύπαρκτο αίσθημα δικαίου. Π.χ. η περίπτωση Τσοχατζόπουλου. Τα αδικήματα έχουν γίνει το 1998, σχεδόν 15 χρόνια πριν, τα στοιχεία υπάρχουν εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον, αλλά το ξίφος της δικαιοσύνης βγήκε από τη θήκη του λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Όσο για τα ΜΜΕ, εδώ τα λόγια είναι περιττά. Την εποχή της παντοκρατορίας Τσοχατζόπουλου (1996-2000) τον έγλυφαν πατόκορφα, όπως και όλους τους συνεργάτες του Σημίτη (Τσουκάτος, Παπαντωνίου, Πάγκαλος, Πανταγιάς). Ο περιβόητος "εκσυγχρονισμός" ήταν το μεγάλο κόλπο. Η αποθέωση και συγχρόνως η απενεχοποίηση του χρήματος. Όποιος είχε πολλά λεφτά γινόταν αυτόματα έξυπνος, όμορφος, πετυχημένος, διορατικός και ίνδαλμα για τους νέους, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει πως τα απέκτησε. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ είναι βουτηγμένα στα σκατά μέχρι το λαιμό και δεν αργεί η ώρα που θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει.

Τολμάνε και δίνουν το λόγο σε ανθρωπάκια σαν τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά που αναλύουν με τις ώρες πως θα πετύχουν την ανάπτυξη, την ίδια ώρα που έχουν υπογράψει ήδη τα εξουθενωτικά νέα μέτρα που θα έρθουν τον Ιούνιο. Ταυτόχρονα πάνε να μεγαλώσουν τα μικρά κόμματα και τα κόμματα δορυφόρους για να πετύχουν τη σωστή αναλογία που θα επιτρέψει τις κατάλληλες συνεργασίες. Θα τους αφήσουμε; 

1 σχόλιο: