Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σκληρή στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, που έχουν υιοθετήσει τις πολιτικές ακραίας λιτότητας που υπαγορεύει το ΔΝΤ, ενδέχεται να αλλάξει και να γίνει πιο "ανθρωπιστική". Μιλάμε σοβαρά και δεν κάνουμε πλάκα. Αντιγράφουμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ:
 
"Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.

1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.

2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς"


Μα καλά, τι απέγιναν όλες αυτές οι καλοπληρωμένες μαριονέτες των εγχώριων νταβατζήδων που έλεγαν ότι ή θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο όπως έχει ή θα πάμε στον τρίτο κόσμο, αφού πρώτα ανοίξει η γη να μας καταπιεί; Ας μας εξηγήσει ο δαινόνιος Μανώλης Καψής, μετά απο αυτές τις ενδεχόμενες αλλαγές θα ψωνίζουμε κανονικά το φαγητό μας ή θα το αγοράζουμε με κουπόνια; Θα μας βομβαρδίσουν με πυρηνικά οι "εχθροί του έθνους" ή θα αρκεστούν να εισβάλλουν από ξηράς; Ο Ευαγγελάτος και τα λοιπά νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια του ΣΚΑΪ (που, κατά λάθος, το exit poll τους έδινε στη ΝΔ από 20,5% μέχρι 24,5% και τελικά η ΝΔ πήρε 18,8%) τι σκοπεύουν να πράξουν για να ανακόψουν αυτό το αίσχος;

Έχουμε γράψει αρκετές φορές, ότι η κατάσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη και τραγική για την πλειοψηφία του λαού, αλλά δεν παύει να έχει γέλιο. Ειδικά αν κάτσεις να σκεφτείς τα νούμερα που επιστρατεύουν κατά καιρούς οι πολιτικοί, οι οικονομολόγοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι δανειστές, οι δημοσιογράφοι, οι ερευνητές και γενικότερα όλοι οι αριθμολάγνοι του μνημονιακού μπλοκ. Νούμερα που πάντα πέφτουν έξω. Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε. Τις προβλέψεις για την ύφεση; Το έλλειμμα; Τα έσοδα; Τα έξοδα; Τα γκάλοπ;

Ας αρκεστούμε σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Την έρευνα της MARC, που δημοσιεύτηκε στο "Έθνος της Κυριακής", στις 18/12/2011 και μας έλεγε ότι το 47% θα ψήφιζε ένα κόμμα με ηγέτη το ΑΤΜ (Παπαδήμος)! Τελικά τα 3 κόμματα που στήριξαν το ΑΤΜ πήρανε κάπου στο 35% συνολικά. Όσο για το ΑΤΜ, που μας το παρουσιάζανε για ιδιαίτερα ταλαντούχο και δημοφιλή ηγέτη, δεν πρέπει να το έχουν αναζητήσει παραπάνω από 2 άτομα, τώρα που χάθηκε από το προσκήνιο. Αυτοί που έχουν ή θέλουν την εξουσία και κυρίως αυτοί που δεν θέλουν να τη χάσουν με τίποτα πρέπει να ξέρουν ότι τα νουμεράκια, που συνεχώς πέφτουν έξω, δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή του κόσμου. Οι ζωές μας δεν είναι δείκτες στο χρηματιστήριο και όσοι το ξεχνάνε θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου