Σελίδες

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ


Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και η λήξη της καλοκαιρινής περιόδου έπαιξαν το ρόλο της ολικής επαναφοράς στην πραγματικοτήτα. Μίας πραγματικότητας δυσάρεστης, αλλά πέρα για πέρα αληθινής, που, όσο και να προσπαθείς, δεν γίνεται να αγνοήσεις.

Η όλη ιστορία είναι πλέον γνωστή: Νέα μέτρα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων (ακόμα και των πιο χαμηλών), νέα ύφεση, νέα ανεργία, νέα λουκέτα, νέα εξαθλίωση και ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης συνεχίζεται.   

Ο στόχος της ντόπιας και της ξένης τρόικας (όπως και των ψηφοφόρων τους) είναι ξεκάθαρος. Η προκλητική προσπάθεια των ΜΜΕ που θέλει τους υποστηρικτές των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να μην έχουν ευθύνες και να έχουν εξαπατηθεί για ακόμα μία φορά, δεν πείθει κανέναν. Όσο υπεύθυνος είναι ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του, αλλά τόσο και παραπάνω είναι οι ψηφοφόροι τους. Στοχεύουν σε μία χώρα όπου οι νέοι θα δουλεύουν για 300-400 ευρώ, οι φυσικοί πόροι θα πουλιούνται στο 1/30 της πραγματικής τους αξίας, η εσωτερική αγορά θα έχει σβήσει, τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα υπολειτουργούν και ο φόβος θα έχει σκεπάσει τα πάντα.

Γέμισαν οι οθόνες, από ειδικούς-ανθρωπάκια που μιλάνε με μία φανατική προσήλωση για τα νούμερα και τους στόχους που πρέπει να πιάσει η ελληνική οικονομία και δεν σκέφτονται, ούτε για μία στιγμή, ότι πίσω από αυτά τα νούμερα κρύβονται ανθρώπινες ζωές, αυτοκτονίες, άστεγοι και μετανάστες. Αηδία για την κατάντια του ανθρώπινου είδους και τα καθως πρέπει είδωλα του.  

Κοντά σε όλα αυτά, ανακοινώθηκε επίσημα και περήφανα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού κράτους με τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens. Οι δύο συνεργάτες δεν χρειάστηκε να πάνε στα δικαστήρια και να παίξουν κακόγουστο θέατρο, αφού και οι δύο μεριές βγήκαν κερδισμένες από την υπόθεση. Οι εκφραστές του ελληνικού κράτους (πολιτικοί, μεσάζοντες, δημοσιογράφοι κτλ.) γέμισαν τις τσέπες τους με εκατομμύρια και η εταιρεία πήρε μονομιάς όλα τα έργα που ήθελε. Άρα, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για σκάνδαλο Siemens, μίζες, μαύρο χρήμα και τέτοιες ιστορίες.

 Ένα σεβαστό τμήμα του ελληνικού λαού δήλωσε επίσημα, μέσω της πρόσφατης ψήφου του, ότι θέλει να κυβερνηθεί από αυτούς που ήταν χωμένοι στην υπόθεση της Siemens μέχρι το λαιμό. Θέλει να καρφώνει τον καφετζή του χωριού και τον καρπουζά της γειτονιάς που δεν κόβουν αποδείξεις, θέλει υπόδουλους πολιτικούς, θέλει πιανόλες δημοσιογράφους και δεν σκανδαλίστηκε ούτε στιγμή από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις της Siemens με τα πιο γνωστά ονόματα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Κανένα έλεος και καμία συμπάθεια δεν αξίζει στους γκιαούρηδες που είναι με το στρατόπεδο των από πάνω.  



     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου