Σελίδες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΡΕΙΑ


Ακόμα ένας ψευτοκουλτουριάρης αναρχοάπλυτος εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει γιατί είναι πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, προτρέπει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, να διαγράψουν ένα τμήμα του ελληνικού χρέους, να εφαρμόσουν αναπτυξιακά μέτρα και να θωρακίσουν τους αδυνάτους.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι:

«Η Ευρώπη θα εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης. Είμαι βέβαιος γι' αυτό. Οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να θέσουν την κρίση υπό έλεγχο. Πολλοί πολιτικοί δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην περιφέρεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κι όμως, αρκεί να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα, για να καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

Εκατομμύρια άνθρωποι κατρακυλούν, το σύστημα υγείας καταρρέει. Βιώνουν μια κοινωνική κρίση, όπως την ξέρουμε μόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες. Κι αυτό συμβαίνει στην καρδιά της Ευρώπης. Για μένα είναι σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί πολύ.
Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα και η ελληνική πολιτική έχει χάσει προ πολλού τις ελπίδες της».  

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα, παρόλο που γνωρίζουμε ότι η βλακεία είναι ανίκητη. Έχουν περάσει 3 χρόνια γεμάτα με πολιτικές ακραίας λιτότητας, χιλιάδες ανέργους, εξαθλιωμένους, νεόπτωχους, αλλά και νεκρούς. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν βρέθηκε ούτε ένας (1) οικονομολόγος, πολιτικός, τραπεζίτης, επενδυτής, διπλωμάτης, δημοσιογράφος, ιερέας, πακετάς, σουβλατζής και παγωτατζής που να μπόρεσε να εξηγήσει γιατί πρέπει να συνεχιστεί το αυτομαστίγωμα της χώρας. Ούτε ένας. Αρκούνται σε γενικότητες του τύπου να γίνουμε ανταγωνιστικοί, να νοικοκυρέψουμε το δημόσιο, να μειώσουμε την ανεργία, να έχουμε πλεόνασμα, δηλαδή σε πράγματα που κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει. 

Την ίδια ώρα υπερασπίζονται μέτρα και πολιτικές που δημιουργούν μεγαλύτερο μπάχαλο στο δημόσιο, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, τσακίζουν το ΑΕΠ, τσεκουρεύουν τους μισθούς (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία και ΔΕΝ μειώνουν το δημόσιο χρέος. Ο παραλογισμός είναι πως αντί να απολογηθούν για τα εγκλήματα τους οι υπεύθυνοι και οι καλοπληρωμένοι υποστηρικτές των πολιτικών ακραίας λιτότητας, ζητάνε και τα ρέστα από όσους τους αμφισβητούν! Ενώ αυτοί οδηγούν μία χώρα στην απόλυτη καταστροφή, χρησιμοποιούν τη γλώσσα των νικητών, λες και δικαιώνονται, ή βελτιώνουν την ελληνική οικονομία με μία σειρά απο στοχευμένα μέτρα.  

Το μέτωπο της οικονομίας δεν είναι το μόνο που τα έχουν σκατώσει. Οι επικίνδυνοι ακροδεξιοί του Σαμαρά και τα εναπομείναντα πολιτικά πτώματα του ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται την Ελλάδα του 1950 σε όλα τα επίπεδα.«Είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής. Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία», είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή. Ένας παράφρονας και γραφικός τηλεβιβλιοπώλης δεν δέχεται να μετακινείται με τρένα και λεωφορεία, αλλά την ίδια ώρα κλείνει νοσοκομεία, αφού ξέρει ότι τα ζώα με το πνευματικό επίπεδο αμοιβάδας που τον ψηφίζουν είναι ικανά για το χειρότερο και μετέχει περήφανα σε μία κυβέρνηση που χρεώνει 1, 40 ευρώ την ανθρώπινη ζωή.

Στην υποανάπτυκτη Δανία, (που δεν έχει success story, Άδωνι, Μαυρουδή, Φαήλο, Πρετεντέρη, Μανδραβέλη και Παπαχελά), η γυναίκα πρωθυπουργός παρουσίασε τους υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού με μία βόλτα με τα ποδήλατα τους. Στην Ελλάδα της φουστανέλας, η έννοια της δημοκρατίας είναι ακόμα ταυτισμένη με την επίδειξη, τη βλαχομαγκιά και τον πλουτισμό. Ο κάθε λογικός άνθρωπος ξέρει ότι χρειάζεται μία αλλαγή πορείας, αν και όλα δείχνουν ότι πλέον είναι πολύ αργά. Μία αλλαγή πορείας έστω για το γαμώτο και για αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου