Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – «ΒΗΤΑ ΟΠΩΣ ΒΛΑΚΕΙΑ»




Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του Δήμου Βοσινάκη. Το περιεχόμενο του βιβλίου ασχολείται αποκλειστικά με την ανθρώπινη βλακεία και τις ποικίλες μορφές που παίρνει αυτό το αιώνιο φαινόμενο, στη διαχρονική προσπάθεια του να διατηρηθεί στην επιφάνεια και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται μία ικανοποιητική εξήγηση για το πως η βλακεία κυριαρχεί στην εποχή μας μέσω της πολιτικής, της εξουσίας, της κοινής γνώμης και της λατρείας του χρήματος.

Ο συγγραφέας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοφανή βλακεία που βασιλεύει στη σημερινή Ελλάδα, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό αν εστιάσουμε στους πιο γνωστούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, αλλά και στο πνευματικό επίπεδο του λαού, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την άνοδο τέτοιων ανθρώπων στην κορυφή. 

Το βιβλίο, που έχει κοινές αφετηρίες με το «Όχι άλλοι βλάκες στην εξουσία» του Γερμανού Μίχαελ Σμιτ-Σάλομον, είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα με γερές δόσεις χιούμορ και εθνικού αυτοσαρκασμού. Ο στόχος του βιβλίου είναι η αναζωπύρωση του αγώνα που θα αποτρέψει την καθολική επικράτηση της ηλιθιότητας.



Η τιμή του βιβλίου είναι 8 ευρώ και τα σημεία διανομής του είναι τα εξής:

Αθήνα: Comicon Shop, Σόλωνος 128

Βιβλιοπωλείο Πολιτεία, Ασκληπιού 1-3 & Ακαδημίας

Θεσσαλονίκη: Βιβλιοπωλείο Το Κεντρί, Δημητρίου Γούναρη 22

Βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλεξ. Σβώλου 28

Καφενείο 4 Εποχές, Πάικου 2

Καφενείο Το Κονάκι, Π. Καρολίδου 25    



Πάτρα: Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, Γεροκωστοπούλου 31-33

1 σχόλιο: