Σελίδες

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ»


Εδώ και λίγες μέρες έχει κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το αγοράσει και να κάνει ένα μοναδικό δώρο στον εαυτό του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από περίπου 12 χρόνια φυλάκισης στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία ενώ έχει κάνει και μερικές στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις με άρθρα του πάνω στην επικαιρότητα. Αυτό το βιβλίο όμως, που μας το είχε υποσχεθεί από το 2002, όταν όλοι παρακαλούσαν για μία πιπεράτη λεπτομέρεια σχετικά με την 17Ν, είναι κάτι διαφορετικό.

Το βιβλίο ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο του καθημερινού και πολύπλευρου αγώνα ενάντια στην εξουσία, απομυθοποιεί την αστυνομία και τους σπεσιαλίστες των ειδικών υπηρεσιών, φτύνει την απάθεια στα μούτρα, ξεχειλίζει από αδρεναλίνη, μιλάει για την πραγματική δικαιοσύνη, ξετυλίγει τα όνειρα μιας ομάδας νέων ανθρώπων, αλλά περιγράφει και ένα οδυνηρό τέλος. 

Σε μία εποχή σαν τη σημερινή, όπου κυριαρχεί η βλακεία και η αδράνεια, αυτό το βιβλίο και οι 480 σελίδες του μπορούν να γεννήσουν σκέψεις που έρχονται από αλλού: Από τον κόσμο της ουτοπίας και του ανέφικτου. Μακριά από νούμερα, μνημόνια, πληρωμένη ενημέρωση, εικονική πραγματικότητα και γενικευμένη απογοήτευση. Άλλωστε, ο συγγραφέας του βιβλίου έχει κάθε λόγο να μιλήσει με λεπτομέρειες για τη δράση της 17Ν. Το κέρδισε πανάξια μετά από τη στάση που κράτησε όταν όλα έμοιαζαν να διαλύονται.

Όταν παρουσιάστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ για να υπερασπιστεί τη ζωή του και να δώσει τέλος στις ομολογίες, τις καταδόσεις, την απαξίωση της οργάνωσης και την παραποίηση της αλήθειας. Με αυτό το βιβλίο κλείνει και επίσημα ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας. Καλή ανάγνωση στους αναγνώστες και καλή δύναμη στον Δημήτρη Κουφοντίνα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου