Σελίδες

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ


Αντιγράφουμε την είδηση από αθλητικό site: Το "μαύρο διαμάντι" επιχείρησε να υποστηρίξει την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 χωρίς να διστάσει να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του τρόπου λειτουργίας της σε μία τέτοια τραγωδία, την Τρίτη στο συγκεκριμένο γήπεδο.

"Αυτό (σ.σ. το δυστύχημα) είναι φυσιολογικό. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ήταν ένα δυστύχημα, κάτι φυσιολογικό, τίποτα τρομακτικό", ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Πελέ, ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών (σχόλιο imf-fuck-off: ούτε μία τρίχα από τα αρχίδια του Ντιέγκο...), μιλώντας σε παρουσίαση συλλογής διαμαντιών από ανθρακονήματα, τα οποία αντλήθηκαν από τα μαλλιά του.  

Πολλές φορές ακούμε από διάφορα άτομα να αναρωτιούνται δημόσια για το πως έχουμε φτάσει σε τέτοια χάλια. Ας μιλήσουμε ειλικρινά: Στην εποχή μας κυριαρχεί το χρήμα και μόνο αυτό. Όσοι έχουνε πολλά λεφτά, μπορούν να κάνουν τα πάντα. Είναι πετυχημένοι, όμορφοι, έξυπνοι και ενδιαφέροντες. Αγαπάνε τα ζώα, τη μουσική, το περιβάλλον και το μόνο τους μειονέκτημα είναι η τελειομανία τους. Πληρώνουν τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους για να εκπληρώνουν με ακρίβεια τα θελήματα τους. Εξουσιάζουν απόλυτα τις ζωές των ανθρώπων και πιστεύουν ότι οδηγούν μπροστά το ανθρώπινο είδος.   

Μέχρι στιγμής, 7 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Μπορεί στο μέλλον η μακάβρια λίστα να μεγαλώσει και άλλο. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Βραζιλίας, που όπως ξέρουμε λατρεύουν το ποδόσφαιρο, διαδηλώνουν μαζικά και δυναμικά ενάντια στη διεξαγωγή του Μουντιάλ, γιατί το μόνο που θα πετύχει αυτή η διοργάνωση είναι ένα απλό πράγμα: Οι πλούσιοι της Βραζιλίας θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Φυσιολογικό και αυτό. 

Όταν ο θάνατος κάποιων για να βγάλουν λεφτά κάποιοι άλλοι είναι φυσιολογικό τότε η βλακεία είναι στα καλύτερα της. Και πλέον όσοι δεν μπορούν να δούν ότι η τραπεζοκρατία, ο νεοφιλελευθερισμός και η νέα εκδοχή του καπιταλισμού είναι ότι πιο σάπιο και πρόστυχο έχει υπάρξει, είναι εγκληματίες. Εγκληματίες που θα λογοδοτήσουν στα παιδιά τους και στον ιστορικό του μέλλοντος, γιατί προς το παρόν το μόνο που τους νοιάζει είναι η φυσιολογική ζωή τους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου