Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


Αντιγράφουμε τη μετάφραση του άρθρου των Financial Times, που αναλύει όσα έγιναν στην περιβόητη συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης το φθινόπωρο του 2012 και την απόφαση του Παπανδρέου (ΓΑΠ) για δημοψήφισμα, από ελληνικό καθεστωτικό site:

"Ο Α. Σαμαράς είπε στον Μπαρόζο ότι τώρα ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - κάτι που επιμελώς απέφευγε επί μήνες, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία. Ο Μπαρόζο κάλεσε το συμβούλιό του και στελέχη της Κομισιόν στη σουίτα του στο Hotel Majestic Barrière για να χαράξει στρατηγική. 

Αποφάσισε ότι δεν θα έλεγε στον Ν. Σαρκοζί ή στην Α. Μέρκελ για εκείνη τη συνομιλία, αλλά σύμφωνα με άτομα που βρέθηκαν σε εκείνη τη σουίτα, ξεκίνησε τη συζήτηση για πιθανά ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία από τον Παπανδρέου σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που είπε ο Μπαρόζο ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος. Σε μία εβδομάδα, ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε καθήκοντα".  

Σχόλιο από imf-fuck-off: Τι μας λένε οι φίλοι από την Αμερική; Ότι ο Μπαρόζο, δηλαδή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφάσισε μέσα σε μία σουίτα ξενοδοχείου, πιθανότατα μαζί με κάποιο εξαιρετικό ποτό και αρκετή ποσότητα κόκας, την έξοδο του Παπανδρέου (ΓΑΠ) από την ελληνική κυβέρνηση, τη συγκρότηση μιας νέας ελληνικής κυβέρνησης και το πρόσωπο που θα μπει μπροστά σε αυτή τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Όλως τυχαίως, μετά απο μία εβδομάδα, όλα έγιναν όπως τα σχεδίασε αυτός ο εξαιρετικός πορτογάλλος δημοκράτης. Λεπτομέρεια; Για τίποτα απο αυτά δεν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός. Άντε και καλή ψήφο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου