Σελίδες

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

GOODBYE GREECE


Κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία, μόνο ένα πράγμα μπορεί να σου έρθει στο μυαλό: Έξοδος από τη χώρα, ή αλλιώς άμεση φυγή - μετανάστευση.

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές τα μεμονωμένα άτομα ή οι οργανωμένες ομάδες ανθρώπων που αγωνίζονται (ο καθένας από το μετερίζι του) απογοητεύονται, όταν διαπιστώνουν ότι η καθημερινότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που νομίζουν.      

Κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία, κλείνεις τον υπολογιστή, μαζεύεις πρόχειρα μερικά ρούχα σε μια βαλίτσα και φεύγεις με την πρώτη πτήση για εξωτερικό. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση είναι σαν να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τους πεζοναύτες του αμερικανικού στρατού με πέτρες και σφεντόνες. Όχι ότι μία στοιχειωδώς πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα είναι παράδεισος. Παντού το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και η πλουτοκρατία κάνει κουμάντο μέσω τραπεζών, επιχειρήσεων, ΜΜΕ και αστυνομίας. Αλλά όταν στη σημερινή Ελλάδα, μετά από όλα όσα έχουν γίνει, βλέπεις να έχουν συγκεντρωθεί μερικά γυναικόμορφα όντα, ένας εξορκιστής παπάς με σταυρό και μία μεσόκοπη ελληνίδα που χαιρετάει ναζιστικά, μόνο και μόνο για να ματαιωθεί μία θεατρική παράσταση, τότε, πραγματικά, δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία, καταλαβαίνεις γιατί ήρθε η πτώχευση. Επίσης, καταλαβαίνεις γιατί είναι θέμα χρόνου να έρθει και η επίσημη στάση πληρωμών. Μικρή σημασία έχει αν έρθει αύριο, μετά από 5 μήνες, ή μετά από 2 χρόνια. Εκτός αυτού, καταλαβαίνεις γιατί φτάσαμε ως εδώ. Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της ελληνικής κρίσης τα τελευταία 2-3 χρόνια. Και της συντήρησης, της καθυστέρησης, του ραγιαδισμού, της υποτέλειας, της σήψης. Θέλεις μία απόδειξη για τα ποσοστά των πρόσφατων εκλογών; Αναρωτιέσαι γιατί ο λαός ανέχεται ακόμα κλέφτες, τοκογλύφους και μιζαδόρους να ισοπεδώνουν εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών ανενόχλητοι; Δες τη φωτογραφία και θα καταλάβεις.    

ΥΓ: Ήδη αρκετοί ξένοι έχουν αρχίσει να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην Ελλάδα. Εξαιτίας τους, θα μάθει όλος ο πλανήτης για τους βασανισμούς μέσα στα αστυνομικά τμήματα, τα σκάνδαλα των εφοπλιστών, τις λίστες των φοροφυγάδων που πηγαινοέρχονται και την ασυλία των τραπεζιτών.

4 σχόλια:

  1. δεν έχεις δίκιο.
    τώρα ακριβώς χρειάζεται να ενωθούμε και να συντρίψουμε αυτό τον εμετό με ψυχραιμία.
    να μην τους κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε, να μην εγκαταλείψουμε αυτόν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν φυγουμε θα μεινουν αυτοι μονοι τους. Δε πρεπει να τους κανουμε τη χαρη.
    ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ego diafono me tin apogoiteysi pou vgazei to keimeno alla ofeilo na omologiso oti exo niosei polles fores etsi.
    kai gia aytous sti photografia den aksizei na polemiseis me tipota.
    an deikseis ayti ti photo se ena filo sou pou menei eksoteriko kai tou peis oti einai apo ellada tha se agkaliasei apo simponoia.
    pou zoume re gamoto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή