Σελίδες

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ FOOD PLUS (Pizza Hut – Kfc)




"Μαθήματα δημοκρατίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης από σοβαρή εταιρία" (μέρος 1).

Την Τρίτη 29/1 η διοίκηση της εταιρίας FOOD PLUS (Pizza HutKfc), καλεί αιφνιδιαστικά, συνάντηση όλων των στελεχών (διευθυντών κτλ) για να πάρουν αποφάσεις για το «μέλλον και την βιωσιμότητα των καταστημάτων της Θες/νίκης».Σε αυτήν την συνάντηση παρευρίσκετε άτυπα και αντιπροσωπεία εργαζομένων καθώς ενημερωθήκαμε τελευταία στιγμή και χωρίς να έχει προηγηθεί έγγραφη ανακοίνωση από την εταιρία για ενημέρωση και διαβούλευση!
Η συνάντηση αυτή εξελίχθηκε σε «θέατρο του παραλόγου», αφού οι αποφάσεις είχαν ήδη παρθεί από την εργοδοσία. Ο Γ. Διευθυντής και Δ. Σύμβουλος παρουσίασε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία λόγω της οικονομικής κρίσης και της κακοδιαχείρισης και χωρίς να αναφερθεί στο ποιος φέρει την εύθηνη για όλα αυτά, σερβίρισε στους εργαζόμενους τον λογαριασμό θέτοντας ωμά και εκβιαστικά το δίλλημα: 

Ότι για να γίνουν προσπάθειες και πλάνο σε επίπεδο μάρκετινγκ βασική προϋπόθεση είναι η μείωση των μισθών υπογράφοντας νέες ατομικές Συμβάσεις Εργασίας αλλιώς τα καταστήματα θα κλείσουν. Ότι αν σε κάποιο κατάστημα δεν υπογράψει έστω και ένας εργαζόμενος την Σύμβαση, το κατάστημα θα κλείσει. Ότι όποιοι εργαζόμενοι δεν υπογράψουν θα τους «αποχωρήσουμε οικιοθελώς» με μεγαλύτερη αποζημίωση.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων αποχώρησε από αυτό το φιάσκο που είχε στηθεί, καταγγέλλοντας την εργοδοσία και την διοίκηση της FOOD PLUS για τους εκβιασμούς της. Η διοίκηση της εταιρίας χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, ενεργοποίησε τον μηχανισμό της (διευθυντές και προϊσταμένους καταστημάτων), καλώντας εσπευσμένα την ίδια μέρα μίτινγκ προσωπικού στα καταστήματα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει της υπογραφές των εργαζομένων! Μάταια πήγαν όμως όλες οι προσπάθειες τους. Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων που έχει στηθεί εδώ και 2 χρόνια κατάφερε με άμεσες κινήσεις να βοηθήσει το σύνολο των εργαζομένων στο να αναχαιτίσουν αυτήν την επίθεση. 

Σε απάντησή της η εργοδοσία την Τετάρτη 30/1, ανέστειλε την λειτουργία (λοκ – άουτ) των 3 καταστημάτων στην Θες/νικη λέγοντας μας ότι τα καταστήματα κλείνουν, συνεχίζοντας και εντείνοντας στο έπακρο τους εκβιασμούς της. Την Πέμπτη η εργοδοσία ανοίγει σταδιακά τα 2 από τα 3 καταστήματα, αφήνοντας σε αναστολή λειτουργίας μόνο το κατάστημα της Καλαμαριάς ενώ συνεχίζει να απειλεί ότι αν δεν υπογράψουμε τις Συμβάσεις θα κλείσει όλα τα καταστήματα! Την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι, καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο Θες/νίκης και καταφέραμε να πάρουμε προσωρινή διαταγή, με συνέπεια, να διασφαλίσουμε την λειτουργία των 2 καταστημάτων (Χαριλάου και Λ. Νίκης).

Αγώνας διαρκείας για να σώσουμε τους μισθούς μας, τις δουλειές μας από τους αγριάνθρωπους του κέρδους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία και η διοίκηση της FOOD PLUS (Pizza HutKfc) προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις, εκβιασμούς και ψευτοτσαμπουκάδες, να μας μειώσει τους μισθούς και να επιβάλει την πολιτική της. Η προσπάθειά της έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, όπου έχει απολυθεί το 60% των εργαζομένων (περίπου 600) ενώ έχουν κλείσει πάνω από 15 καταστήματα πανελλαδικά! 

Τον Σεπτέμβρη του 2012, μετά την καταγγελία της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. του Επισιτισμού από τους εργοδότες του κλάδου, η διοίκηση της εταιρίας ήρθε αποφασισμένη να αλλάξει τις Συμβάσεις μας μετατρέποντάς τες σε ατομικές στο ύψος της Εθνικής Γ.Σ.Σ.Ε., μειωμένες κατά 30%, χωρίς προσαυξήσεις σε νυχτερινά και αργίες και χωρίς δώρα και επιδόματα. Έτσι, στα καταστήματα της Αθήνας, κατάφερε να κάνει πράξη την πολιτική της και μείωσε τους μισθούς των συναδέλφων, με τον ίδιο τρόπο: μπουκάροντας γκανγκστερικά στα καταστήματα και αποσπώντας τις υπογραφές τους!

Στη Θεσ/νίκη μέχρι τώρα, δεν είχε καταφέρει να μειώσει τους μισθούς μας και να κάνει απολύσεις, λόγο των αντιστάσεων των εργαζομένων, όπου οργανωθήκαμε στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και συγκροτήσαμε την Επιτροπή Αγώνα. Έτσι η εργοδοσία, παίρνοντας αέρα από την συγκυβέρνηση, εντείνει την αντιπαράθεση στον μέγιστο βαθμό, δείχνοντας αποφασισμένη να κλείσει όλα τα καταστήματα στη Θεσ/νίκη αν δεν τσακίσει τις αντιστάσεις μας, αφήνοντας 60 οικογένειες άνεργες.

Το πρόβλημά τους δεν είναι οι μισθοί. Θα τους είχαν μειώσει άμα ήθελαν και μάλιστα μονομερώς με βάση τους νόμους των  Μνημονίων (ΠΥΣ 6) κόβοντας κάποια επιδόματα. Εμείς οι εργαζόμενοι της
Pizza Hut δουλεύουμε εδώ και πολλά χρόνια με μνημονιακούς μισθούς, με καθεστώς μερικής απασχόλησης (12 – 25 ώρες/εβδ και από 3-5 μέρες/ εβδ). Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 150-300 ευρώ που θέλουν να μας επιβάλουν. Το δίλλημα που μας θέτουν είναι: ή ανεργία ή εξαθλίωση και θάνατος! Εμείς λέμε αγώνα διαρκείας!

Ζητάμε:
·            Να ανασταλούν όλες οι αποφάσεις και να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα καταστήματα της Θεσ/νίκης
·            Συζήτηση και διάλογος με την εταιρία από μηδενική βάση για όλα τα θέματα χωρίς εκβιασμούς
  
Να  σταμαΤΗσουν  τώρα  οι  εκβιασμΟΙ της  εργοδοσIας  στην  PIZZA HUT

 Επιτροπή  Αγώνα  Εργαζομένων στην  FOOD  PLUS (Pizza HutKfc)
 resistanceinfoodplus.blogspot.com
              



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου