Σελίδες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ

  
Λίγες μέρες πριν, παρουσίασε το νέο του βιβλίο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο γνωστός μαχητικός, ανεξάρτητος, περήφανος και αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Ο άνθρωπος που έδωσε πραγματικό νόημα στο ξεπερασμένο σύνθημα "Αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι". Ο τίτλος του βιβλίου του περιέχει μέσα τη φράση "τα πρόσωπα που διέλυσαν μία χώρα".

Το συγκλονιστικό είναι πως αρκετοί από τους πολιτικούς, τους τραπεζίτες, τους δημοσιογράφους και τα κάθε είδους τσιράκια τους, δηλαδή "τα πρόσωπα που διέλυσαν μια χώρα", ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου. Γιατί άραγε; Μήπως απο ευθιξία; Ίσως ένιωσαν τύψεις για τη χρεοκοπία της χώρας; Λες να έχουν ανθρωπιστικά αισθήματα;

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Οι προαναφερόμενοι πήγανε στην παρουσίαση γιατί ξέρουν ότι οι ραγιάδες δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν με το ποιοί διέλυσαν τη χώρα και αφού αυτοί πάνε σε τέτοιες εκδηλώσεις πάει να πει ότι, αυτομάτως, βγάζουν την ουρά τους από έξω. Αληθινή μαγεία σε συνδυασμό με καθαρόαιμη βλακεία στην Ελλάδα του 2013. Τρομερός συνδυασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου