Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΕΡΓΟΥ


Μία από τις ευχάριστες ειδήσεις το τελευταίο διάστημα (μετά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πρετεντέρη βέβαια) ήταν η δημιουργία της ιστοσελίδας www.imerologioanergou.gr.

 Ένα site που ασχολείται αποκλειστικά με τους άνεργους, οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά και σε λίγο θα ξεπεράσουν το 1.5 εκατομμύριο.

Το "περίεργο" είναι πως αφού οι άνεργοι είναι τόσοι πολλοί δεν υπάρχουν πουθενά. Δεν ακούγεται η φωνή τους, δεν εκφράζεται η άποψη τους, δεν υπολογίζεται η γνώμη τους. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν με άνεση μία τεράστια κατηγορία ανθρώπων βγάζοντας τους έξω από την βιτρίνα. Πρέπει να το παραδεχτούμε δημόσια χωρίς κανένα ίχνος ζήλιας και φθόνου: Τα ΜΜΕ κάνουν καταπληκτική δουλειά. Εντάξει, και οι μπάτσοι βάζουν τα δυνατά τους και οι δικαστές πασχίζουν και οι πολιτικοί έχουν ξεπουληθεί μέχρι εκεί που δεν πάει, αλλά η τραπεζοκρατία του πλανήτη στηρίζεται κυρίως στα ΜΜΕ και την εικονική βιτρίνα τους.

Όλοι μιλάνε για καταθέσεις, κούρεμα, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέτρα, μειώσεις και αναγκαίες περικοπές, αλλά κανείς δεν μιλάει για τους άνεργους. Οι καλοπληρωμένες δημοσιογραφικές πόρνες χύνουν ποτάμια απο κροκοδείλια δάκρυα σε κάθε απεργία ή πορεία για τα "μαγαζιά του κόσμου" που δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν, αλλά ξεχνάνε το 1.5 εκατομμύριο που ήδη δεν δουλεύει. Κάποτε η γενιά των 700 ευρώ ήταν στην επικαιρότητα, Σήμερα η γενιά των 400 και των 500 ευρώ έχει χαθεί και η γενιά της ανεργίας έχει φιμωθεί.

Ας βοηθήσουμε όλοι στη διάδοση αυτου του site και ας προσπαθήσουμε να φέρουμε όλο αυτό τον κόσμο στους δρόμους. Μόνο έτσι θα βρεθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία για κάτι καλύτερο και μόνο έτσι θα ακουστεί η φωνή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου