Σελίδες

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ


Ελλάδα του 2013: Ένα σύντομο ανέκδοτο που σε κάνει να σκας στα γέλια μονομιάς, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει πολύωρους λυγμούς: 

-) Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μεροκαματιάρηδες και μαριονέτες όλων των κομμάτων τρέμουν στη σκέψη ότι, σε κάποια στιγμή, ο κοιμισμένος λαός θα ξεσπάσει εναντίον των πραγματικών υπεύθυνων της εξαθλίωσης του. Αποτέλεσμα; Έχουν παρανοήσει με την καταδίκη της βίας. Καταδικάζουν τη βία, από όπου και αν προέρχεται, εκτός από το κράτος και τους υπηρέτες του. Σκέφτονται να κάνουν υποχρεωτική την καταδίκη της βίας τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα, όπου η κίνηση στους δρόμους θα σταματάει, οι πεζοί θα κάνουν στην άκρη και όλοι μαζί θα καταδικάζουμε τη βία. Έτσι, με τη λεκτική καταδίκη της βίας θα ξεμπερδέψουμε με τη βία.  

-) Τι και αν όλα τα οικονομικά μέτρα των τελευταίων ετών τροφοδοτούν τη βία, αυξάνουν την ανεργία, την φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση; Τι και αν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και γιγαντώνουν τη βία, όχι μόνο δεν καταδικάζονται, αλλά υμνούνται και παρουσιάζονται σαν σωτήρια και αναπτυξιακά; Πόσο πιο εμετική μπορεί να γίνει αυτή η κατάσταση, όπου όλοι καταδικάζουν τη βία, αλλά την ίδια ώρα, αποθεώνουν και ανέχονται τα μέτρα που την αυξάνουν;   

-) Κάθε δολοφονία αφήνει πίσω της τουλάχιστον ένα πτώμα. Η πρόσφατη δολοφονία έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο σκότωσε δύο νεαρά άτομα. Κάποιος τους εκτέλεσε. Το ίδιο έγινε και στο Κερατσίνι, όταν ο Ρουπακιάς ομολόγησε ότι σκότωσε τον Φύσσα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πτώματα δεν αφήνουν πίσω τους μόνο οι δολοφονίες. Πτώματα αφήνουν πίσω τους και οι αυτοκτονίες και κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις αυτοκτονίες που συμβαίνουν εξαιτίας της κρίσης. Καλώς ή κακώς, αυτές δεν συγκινούν ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους μαλάκες που τους ψηφίζουν, ούτε τους δημοσιογράφους.       

-) Ο Σαμαράς υπόσχεται δωρεάν Wi-Fi για όλη την Ελλάδα. ο Πρετεντέρης συνεχίζει το προκλητικό γλύψιμο σε κάθε άτομο που τα έχει καλά με τα αφεντικά του, τα ΜΜΕ θέλουν να επαναφέρουν με το ζόρι τον Καρατζαφέρη στην Βουλή, η επίσημη ανεργία πλησιάζει το 30%, τα μαγαζιά άνοιξαν τις Κυριακές και γέμισαν από ηλίθιο κόσμο, οι έλληνες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκορ καταγεγραμένης βλακείας και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές. Βασικά, δεν τις αξίζουμε κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου