Σελίδες

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014


Καλοκαίρι 2014. Σκόρπιες σκέψεις, σύντομα όνειρα, αναλαμπές απόδρασης και μία χώρα σε κατάσταση παράνοιας. Ας αφήσουμε όμως τις γενικότητες και ας καταγράψουμε με λεπτομέρειες την κατάσταση:

-) Τελείωσε το Μουντιάλ της Βραζιλίας εδώ και 2 μέρες αλλά η επανάσταση ακόμα δεν έγινε. Μα γιατί; Εδώ και 4 χρόνια έχει επικρατήσει ο μύθος ότι αποπροσανατολίζουν τον κόσμο με μπάλα, τσόντες, τζόγο κτλ. και για αυτό ο κόσμος δεν ξεσπάει. Ακόμα και οι πιο μάχιμοι και ενεργοί πολίτες δεν θέλουν να καταλάβουν τα δεδομένα. Ποια είναι αυτά; 1) Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θέλει να κάνει τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση. 2) Η δυναμική μειοψηφία δεν είναι όσο αποφασισμένη θα έπρεπε. Ούτε καν.    

-) Ζούμε την υπέρτατη ξεφτίλα αφού περάσαμε στο τελικό στάδιο ξεπουλήματος. Παραλίες, δάση, βουνά, νησιά, τα πάντα όλα δηλαδή πωλούνται. Τρομερές κυβερνητικές επιτυχίες και μία αδράνεια που σκοτώνει. Αυτή είναι η ανάπτυξη στα καλύτερα της.   

-) Παρά τις συνεχόμενες καταδίκες της βίας, από όπου και αν προέρχεται (με εξαίρεση τα ΜΑΤ και τα ΔΕΛΤΑ), βλέπουμε άλλη μία απόπειρα γενοκτονίας των Παλαιστίνιων από το κράτος του Ισραήλ. Παρακαλούνται οι μεγαλοδημοσιογράφοι, ναι, όλοι αυτοί που καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται (με εξαίρεση τα ΜΑΤ και τα ΔΕΛΤΑ), αλλά ταυτόχρονα αποθεώνουν ΟΛΑ τα μέτρα που τροφοδοτούν τη φωτιά της βίας, να αυξήσουν τις δημόσιες καταδίκες της βίας. 

-) Επειδή έχουμε κρίση μην πάτε για μπάνιο. Ποτέ και πουθενά. Το μπάνιο, σε μία χώρα περικυκλωμένη από νερό και γεμάτη παραλίες, είναι ένδειξη οικονομικής ευμάρειας και σημάδι ότι λεφτά υπάρχουν. Για αυτό καθίστε σπίτι, δείτε με τις ώρες τηλέοραση, πληρώστε χαράτσια, φόρους και λογαριασμούς, βγάλτε τον σκασμό, αλλά μην πάτε για μπάνιο. Στη γωνία σας περιμένουν οι Μπάμπηδες, οι Πρετεντέρηδες και όλες οι καλοπληρωμένες δημοσιογραφικές πουτάνες, που με αφορμή τα μπάνια σας, θα ζητήσουν νέα μέτρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου