Σελίδες

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΡΓΑΤΙΑ


Η ανθρωπότητα ζει στο 2014. Σε λίγους μήνες θα μπούμε στο 2015. Δεν είμαστε ούτε στο Μεσαίωνα, ούτε στις εποχές της Ιεράς Εξέτασης. Έχουμε προχωρήσει σε κάποια θέματα και η επιστήμη, μέσω της αποδεικτικής διαδικασίας, έχει αποδείξει μερικά βασικά πράγματα.

Το νερό, τουλάχιστον στο επίπεδο της θάλασσας, βράζει στους 100 βαθμούς C, η Γη δεν είναι επίπεδη, δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν κτλ. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Όχι, δεν μας έπιασε μια πρόσκαιρη μανία αμφισβήτησης, ούτε σκοπεύουμε να αναλύσουμε τα φαινόμενα της φύσης. Το θέμα μας είναι να μιλήσουμε για κάτι πολύ απλό, αλλά και συγχρόνως δυσκολοχώνευτο. Για την κατάσταση της χώρας.  

Άσχετα από τις πολιτικές απόψεις του καθενός, πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι: Όλοι, σε αυτή τη μάταιη ζωή, θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Εξαιρέσεις δεκτές και σεβαστές, αλλά εδώ μιλάμε για τον κανόνα. Τα λόγια μας, οι πράξεις μας, οι προσπάθειες μας, τα λάθη μας, η συμπεριφορά μας, η παιδεία μας, οι αντιδράσεις μας και οι παραστάσεις μας είναι αυτά που θα ορίσουν και θα καθορίσουν φιλίες/σχέσεις/δουλειές και όλα τα υπόλοιπα.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η ζωή μας ελέγχεται πλήρως από τον Θεό και τον Αλλάχ. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν στην αγνότητα του Βούδα, άσε που μπορεί να βρεθουν και άτομα που είναι σίγουροι ότι αυτή τη στιγμή ένα μυστήριο γκρουπάκι απο ξωτικόμορφες νεράιδες υφαίνουν τη μοίρα μας σε ένα άγνωστο παραδεισένιο νησί. Γιατί τα λέμε όλα αυτά;

Γιατί στην Ελλάδα του 2014 είναι υπουργός ο Γεωργιάδης. Γιατί είναι πολιτικό πρόσωπο ο Γιακουμάτος. Γιατί υπάρχει ο Πάγκαλος. Γιατί οι παπάδες εξακολουθούν να διαμορφώνουν εξελίξεις. Όλοι αυτοί δεν έπεσαν από τον ουρανό. Τους πίστεψαν, τους εμπιστεύτηκαν και τους ανέβασαν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο οι εκατοντάδες χιλιάδες Γεωργιάδηδες, Γιακουμάτοι και Πάγκαλοι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Και γιατί όπως έχει γράψει ο Κωστάκης Ανάν στο βιβλίο του "Το ουράνιο talk show" "Μας αξίζει, και με το παραπάνω, κάθε καραγκιόζης δήμαρχος, νομάρχης, βουλευτής και υπουργός που βλέπουμε στην τηλεόραση και αναρωτιόμαστε φωναχτά "μα καλά, ποιοί πάνε και τους ψηφίζουν αυτούς;  

ΥΓ: Η Ελλάδα διαλύθηκε, αλλά μετά από 4 χρόνια καταστροφής συνεχίζει να ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Γιατί; Μα γιατί αυτούς θέλει η μεγάλη πλειοψηφία. Πρετεντέρης πριν την κρίση, Πρετεντέρης και μετά την κρίση. Νταλάρας πριν την κρίση, Νταλάρας και μετά την κρίση. Μενεγάκη πριν την κρίση, Μενεγάκη και μετά την κρίση. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι, ποιητές, συγγραφείς, μουσικοί, ζωγράφοι και γενικά άνθρωποι με μία διαφορετική ματιά πάνω στα γεγονότα έχουν γίνει γνωστοί. Μάλλον δεν τους σηκώνει το κλίμα..    

1 σχόλιο:

  1. Κάθε ρεκόρ προσέλευσης «έσπασε» η συναυλία του Σάκη Ρουβά στη Θεσσαλονίκη.

    Το επιτυχημένο show «The Ace Of Hearts Tour » παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη σκηνή της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ξεσήκωσε το κοινό της πόλης.

    Ο Έλληνας σταρ αποθεώθηκε από τους 30.000 θεατές που τον απόλαυσαν στη σκηνή του Mad North Stage σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή