Σελίδες

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ


Με την ελληνική χρεοκοπία του 2010 έχουν ασχοληθεί πολλοί. Με τα αίτια της, τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα της εγχώριας οικονομίας, τους πολιτικούς που πήρανε συγκεκριμένες αποφάσεις και τις επιπτώσεις που είχαν αυτές οι αποφάσεις στον ελληνικό λαό.

Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι η ελληνική χρεοκοπία ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Όχι μόνο γιατί λεηλατήθηκε το δημόσιο απο τα κόμματα, θεοποιήθηκε το δανεικό χρήμα από τις τράπεζες και βουλιάξαμε στα σκάνδαλα, αλλά και γιατί υιοθετήθηκε ένα άθλιο lifestyle, κατασκευάστηκαν τραγικά πρότυπα απο τα ΜΜΕ και κυριάρχησε η ωμή βλακεία στην καθημερινότητα μας.  

Επιπλέον η παιδεία βούλιαξε και δεν φαίνεται να έχει προοπτικές ανάπτυξης, η δημόσια υγεία είναι στα τάρταρα παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων και η κριτική σκέψη είναι κάτι σπάνιο. Επομένως, η οικονομική κρίση ήταν κάτι δεδομένο και δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως θα μπορούσε να διαχειριοστεί τη χρεοκοπία αυτός ο λαός; Με τι εφόδια, με ποιους καλλιτέχνες, με ποιες εναλλακτικές;

Ας αφήσουμε την οικονομία στην άκρη και ας κοιτάξουμε τι γίνεται πέρα απο τα σύνορα της. Η Ευρωζώνη είναι μία πραγματικότητα και ξέρουμε πως λειτουργεί. Ξέρουμε ότι συνεργάστηκε με τους ναζί στην Ουκρανία, ξέρουμε ότι διαλύει λαούς για να σώσει τις τράπεζες, ξέρουμε ότι έκλεψε τις καταθέσεις στην Κύπρο. Γνωστά όλα αυτά και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Και πάλι όμως η Ελλάδα κλέβει την παράσταση με άνεση.

Εμείς δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση και τραπεζοκρατία, έχουμε και Μπαλτάκο και Φαήλο και Χρύσανθο και όλη την παρέα των επικίνδυνων ακροδεξιών με τα αστεία ονόματα. Εμείς δεν έχουμε μόνο Σαμαρά και Βενιζέλο, έχουμε και μία πρωτόγονη Δικαιοσύνη που προφυλακίζει με μανία και συνέπεια. Έχουμε δικαστές που σε στέλνουν μέχρι και 18 μήνες στη φυλακή χωρίς δίκη, ενώ σε όλη την Ευρώπη η προφυλάκιση εφαρμόζεται σπάνια και διαρκεί μέχρι 12 μήνες.

Εμείς δεν έχουμε μόνο υπερβολικά χαμηλούς μισθούς, έχουμε και το παπαδαριό να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις και να διαμορφώνει άποψη. Εμείς δεν έχουμε μόνο τους περισσότερους μπάτσους σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας, έχουμε και τη δίωξη των ελαφριών ναρκωτικών με αποτέλεσμα να σέρνονται άνθρωποι με χειροπέδες στα δικαστήρια για 1 γρ. χόρτο και να πρέπει να απολογηθούν στον κάθε μαλάκα λες και κάνανε έγκλημα. Την ίδια ώρα οι "συντηρητικοί" Αμερικάνοι του god bless America ανακαλύπτουν και αυτοί τα συντριπτικά πλεονεκτήματα της νόμιμης χρήσης. 

Εμείς δεν έχουμε μόνο τους ναζί μέσα στη Βουλή, έχουμε και τους "πνευματικούς ηγέτες" να επικροτούν κάθε γελοία κυβερνητική απόφαση για να πάρουν κάποια αέρινη επιδότηση. Εμείς δεν έχουμε μόνο ένα μεσαιωνικό σωφρονιστικό σύστημα που στοιβάζει τους φυλακισμένους σαν σαρδέλες, έχουμε και μία επιθυμία για ακόμα περισσότερη κρατική καταστολή για να μην τολμάει κανείς να αντιδράσει.

Εμείς δεν έχουμε μόνο την αέναη και τυφλή αναζήτηση μιας μάταιης κοινοβουλευτικής σωτηρίας, έχουμε και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να ψάχνει ψήφους μέσα απο επισκέψεις στο Άγιο Όρος! Ας σταματήσουμε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται μπροστά μας: Μιλάμε για μία ολική χρεοκοπία πολλών ειδών και όχι απλά για μία οικονομική κρίση. Η Ελλάδα δεν θέλει να αλλάξει γιατί φοβάται οτιδήποτε νέο και καινούριο. Και ελπίζει σε ένα καλύτερο παρελθόν..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου