Σελίδες

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΝΔ = ΣΟΒΑΡΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




«Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να ξεχάσει τα Εξάρχεια, τους μαλλιάδες και τους ψωριάρηδες». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του δημοκρατικού αντιπροέδρου της Βουλής Μαρκογιαννάκη σε, ακόμα, μία απεγνωσμένη προσπάθεια της ΝΔ να πάρει πίσω μερικές από τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους των ναζιστών.  

Η αλησμόνητη δήλωση του κυρ Μπάμπη για μία πιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που μπορεί να πάει με τη ΝΔ και να σχηματίσουν χουντοδεξιά κυβέρνηση ήταν ένα κυνικό αριστούργημα. Φανέρωνε την πελώρια επιθυμία της φαλακρής μαριονέτας της τρόικας για μία κυβέρνηση που, από τη μία θα είχε σαν πρώτο στόχο τη συνέχιση των πολιτικών ακραίας λιτότητας και από την άλλη την περαιτέρω εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής. Ότι καλύτερο δηλαδή για τους νεοφιλελεύθερους λακέδες.  

Η δολοφονία του Φύσσα και οι αντιδράσεις που προκάλεσε εντός, αλλά κυρίως εκτός συνόρων, τους χάλασε τα σχέδια. Με το σάπιο πτώμα του ΠΑΣΟΚ να έχει βρωμίσει προ πολλού, τη ΔΗΜΑΡ να έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και την καθημερινότητα των πολιτών να γίνεται όλο και χειρότερη, οι ακροδεξιοί με τα αστεία ονόματα έπρεπε να σκαρφιστούν ένα τρόπο για να προσελκύσουν κόσμο στο κόμμα τους. Και τον βρήκαν. 

Γιατί να περιμένουν πότε θα σοβαρευτεί η Χρυσή Αυγή, αφού μπορεί πανεύκολα η ΝΔ να γίνει μία υπεύθυνη και σοβαρή Χρυσή Αυγή; Τι έχουν να ζηλέψουν δηλαδή οι ακροδεξιοί με τα αστεία ονόματα που κουμαντάρουν τη ΝΔ από την εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου; Τι να κλάσει το μαχαίρι του χρυσαυγίτη μπροστά στο τσεκούρι του Μαυρουδή; Πόσο πιο εμετικός να γίνει ο Παναγιώταρος από τον Άδωνι; Ποια ακροδεξιά ατζέντα χρειάζεται να προωθήσει ο Κασιαδιάρης, όταν υπάρχουν δηλώσεις σαν του Μαρκογιαννάκη; 

Η ΝΔ έχει μετατραπεί σε μία σοβαρή Χρυσή Αυγή γιατί μπορεί να το κάνει, θέλει να το κάνει, έχει τα κατάλληλα στελέχη για να το κάνει και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντλήσει ψήφους στις ερχόμενες εκλογές. Όταν δεν μπορεί να επιδείξει τίποτα στα οικονομικά θέματα, όταν το παραμύθι του success story έγινε το πιο σύντομο ανέκδοτο 2 λέξεων παγκοσμίως και όταν η κατάσταση της κοινωνίας είναι τόσο ρευστή τότε πρέπει να ρισκάρεις και να τα παίξεις όλα. 

Έτσι εξηγούνται οι συνεχόμενοι εκβιασμοί, οι άθλιες τρομοδηλώσεις, και οι δημόσιες αναφορές σε «μαλλιάδες και Εξάρχεια». Κατά τη γνώμη μας, η μετάλλαξη της ΝΔ σε σοβαρή Χρυσή έχει αρκετές πιθανότητες επιτυχίας. Καταρχήν, η πολιτική ατζέντα της χώρας ποτέ δεν ήταν τόσο ακροδεξιά όσο είναι σήμερα:

Ο τάφος της Αμφίπολης, οι κακοί Τούρκοι που θα μπουκάρουν, οι Αλβανοί εθνικιστές, οι επικίνδυνοι μετανάστες, ο ιός έμπολα. Δηλαδή, δουλεύετε, πληρώστε φόρους, λατρέψτε το πτώμα της Αμφίπολης και μην βγαίνετε από το σπίτι γιατί αν δεν βρείτε τα τουρκικά τανκς μπροστά σας, τότε σίγουρα θα σας κολλήσει έμπολα ο Λιβεριανός της γειτονιάς που πουλάει λαθραία CD. Προσθέστε σε αυτά τη φίμωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, την εξίσωση του αναρχισμού με το ναζισμό και την υστερία των καθεστωτικών ΜΜΕ για μία ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης και έχετε όλο το πακέτο. 

Εμείς θεωρούμε ότι οι ωμοί εκβιασμοί, το ύφος του δεξιού βαρύμαγκα λιμενεργάτη που λανσάρει κατά καιρούς ο Σαμαράς και οι αστείες κυβερνητικές απειλές σε μία διαλυμένη Ελλάδα μπορούν να πιάσουν τόπο. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι απευθύνονται στην μοναδική χώρα που χρεοκόπησε και 4 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της έχει στην κυβέρνηση τα ίδια κόμματα και τα ίδια πρόσωπα.  

Τα γεροσάψαλα είναι δικά τους μέχρι να πεθάνουν, οι συντηρητικοί νοικοκυραίοι, το χειρότερο είδος ανθρώπου που ζει στον πλανήτη, που σήμερα εμφανίζονται εξοργισμένοι εξαιτίας των φόρων και των μέτρων λιτότητας είναι βέβαιο ότι θα προτιμήσουν τάξη/ασφάλεια/πατρίδα/θρησκεία/οικογένεια παρά την εντυπωσιακή προεκλογική στροφή του Τσίπρα προς το κέντρο, οι μπάτσοι θα μοιραστούν ανάμεσα στους ναζί και τους ακροδεξιούς της ΝΔ και κάπως έτσι θα έχουμε και χρεοκοπία και επιτήρηση και βλακεία.

Και μετά κανένας δεν θα έχει το δικαίωμα να αναρωτηθεί «ποιοι πάνε και τους ψηφίζουν όλους αυτούς» γιατί η απάντηση είναι γνωστή: Ο κλασικός, ο μαλάκας ο έλληνας.     

2 σχόλια:

  1. ίδιοι οι ψηφοφόροι με τους πολιτικούς όπως ίδιοι οι πεζοί με τους οδηγούς..
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..Η ευφυΐα έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα." Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή