Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ


Ας ξεκινήσουμε απο την αρχή. Απο την πραγματική αρχή, όχι από την βολική αρχή που έχει επικρατήσει τις τελευταίες μέρες, για να φτάσουμε κάποτε στο τέλος.

Το θέμα μας δεν είναι αν ο Κατρούγκαλος θέλησε να εξαργυρώσει το βουλευτιλίκι ή το πρόσφατο υπουργιλίκι του. Το ζητούμενο δεν είναι αν ο Κατρούγκαλος είναι ακόμη ένας απο αυτούς που έκαναν την πολιτική επάγγελμα ή ευκαιρία για πρόσθετο εισόδημα. Αν είναι, ας τον τσεκάρει άμεσα και εξονυχιστικά το κόμμα του, με ξεκάθαρο τρόπο και αν χρειάζεται ας πάει το θέμα και δικαστικά. Το θέμα μας δεν είναι αυτή η συγκεκριμένη περίπτωση.

Το θέμα μας είναι ότι η εφημερίδα το Βήμα έκανε την αποκάλυψη. Ναι, αυτό το έντυπο που έχει ταχθεί ολόψυχα στην υπεράσπιση της αλήθειας και την ανελέητη κριτική προς κάθε μορφή εξουσίας θα ξεσκεπάσει την διαπλοκή και θα θεμελιώσει τη δικαιοσύνη στην ελληνική επικράτεια. Το Βήμα είναι πολύ έγκυρο έντυπο. Πάρα πολύ έγκυρο. Ποτέ δεν έχει γράψει ψέμματα, ποτέ δεν υπερασπίστηκε διεφθαρμένους πολιτικούς, ποτέ δεν κάλυψε κυβερνητικές πουστιές, ποτέ δεν έκρυψε τις δυσάρεστες ειδήσεις σε μερικά μονόστιχα της πλάκας. Ποτέ δεν έστειλε δημοσιογράφους του σε υπουργικές καρέκλες. Ποτέ δεν εκβίασε το κράτος και ποτέ δεν διαφήμισε τις μαριονέτες που του έκαναν τα χατήρια. Ο Λαμπράκης και ο Ψυχάρης ήταν και είναι η προσωποποίηση της ανιδιοτελούς δημοσιογραφίας.

Βέβαια, το Βήμα ήταν μία απο τις πολλές εφημερίδες που έχασαν την είδηση της εκατονταετίας: "Ξέχασε" να μας πει ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε και ότι τα κόμματα που έγλυφαν πατόκορφα οι δημοσιογραφικές πουτάνες του τα σκάτωσαν με εντυπωσιακό τρόπο. Δεν πειράζει. Συμβαίνουν και αυτά στη δημοσιογραφία. Ίσως τους έπεισε ο Σημίτης ότι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Τσουκάτο, Μαντέλη, Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλο, Βενιζέλο και Πανταγιά όλα ήταν νόμιμα και ηθικά. Ίσως δεν μπόρεσαν να μάθουν για τις μίζες και τη Siemens εκείνο το καυτό χρονικό διάστημα γιατί δεν είχαν επαρκή στοιχεία. Μάλλον δεν θα είχαν κάτι αξιόλογο να γράψουν για τα πάρτυ που έγιναν στην υπόθεση Ολυμπιάδα 2004 και Χρηματιστήριο 1999.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει το Βήμα και ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που το αγοράζουν. Λίγα μεν. αλλά υπάρχουν. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, αλλά εδώ μιλάμε για ελληνικά φαινόμενα που δεν έχουν σχέση με τη λογική. Υπάρχει ακόμα το Βήμα, η Καθημερινή, το Έθνος και τα Νέα. Υπάρχει ακόμα το MEGA και το ΑΝΤ1. Υπάρχει ακόμα ο Πρετεντέρης και ο Καψής. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και ξέρετε γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί; Γιατί ο έλληνας δεν μπορεί να αλλάξει μυαλά. Δεν θέλει και δεν γουστάρει. Θέλει να μένει στα ίδια και θέλει να μένει ίδιος.     

Ας γίνουμε ακόμα πιο δυσάρεστοι. Αλήθεια, 5 χρόνια μετά την ελληνική χρεοκοπία, που άλλαξε ριζικά τις ζωές μας, πόσα νέα έντυπα καθιερώθηκαν; Πόσες εφημερίδες; Πόσοι τραγουδιστές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς, στιχουργοί και ποιητές απο αυτούς που δεν γλύφουν για μία ουρανοκατέβατη επιδότηση και μία ψεύτικη χειραψία με τους σκελετούς της διαπλοκής; Ελάχιστοι, Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι του σκοτεινού παρελθόντος, της λαμογιάς και της απάτης είναι σχεδόν όλοι εδώ. Με μικρότερα νούμερα, πεσμένες τηλεθεάσεις και μειωμένες πωλήσεις, αλλά είναι εδώ. Και για αυτό δεν φταίει καμία Ευρώπη, καμία Ευρωζώνη και κανένας τραπεζίτης. Το μόνο που φταίει είναι η δουλικότητα του "περήφανου" ελληνικού λαού και το ακατανόητο μίσος του για το νέο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου