Σελίδες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΖΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ;


Ο Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της ΧΑ, δίνει συνέντευξη στον Paul Mason του BBC μέσα από το μαγαζί του με στρατιωτικά είδη:

«Έχουμε ήδη εμφύλιο πόλεμο. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για ένα νέο είδος εμφύλιας σύρραξης. Από τη μία θα είμαστε εμείς, οι πατριώτες και οι Έλληνες που θέλουν τη χώρα τους όπως ήταν πριν και από την άλλη οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και αυτοί που έχουν καταστρέψει την Αθήνα τόσες φορές».

Το ρεπορτάζ του Mason για τη Χρυσή Αυγή και τη συνεργασία της με την ελληνική αστυνομία είναι εκτενές. Αναφέρεται στα πρωτόγνωρα επεισόδια στο Χυτήριο, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν σημείο καμπής για την ελληνική πολιτική, γιατί για πρώτη φορά η ΧΑ στράφηκε σε άλλα τμήματα της κοινωνίας. Υπογραμμίζει βέβαια και την ανοχή της ελληνικής αστυνομίας. Αναφέρεται επίσης στα τάγματα εφόδου στις υπαίθριες αγορές και ρωτά τον Παναγιώταρο κατά πόσον είναι σωστό να αναλαμβάνουν το ρόλο της αστυνομίας.

Ο Παναγιώταρος παραδέχεται ότι η στρατηγική της ΧΑ είναι να πιέσουν για αστυνομική δράση ενάντια στους μετανάστες αλλά και το να διεκδικήσουν το δικαίωμα να κάνουν οι ίδιοι συλλήψεις πολιτών που θεωρούν ύποπτους. «Με μία μόνο δράση (εννοεί τη λαϊκή αγορά στη Ραφήνα) λύθηκε το πρόβλημα, εξαφανίστηκαν όλοι οι παράνομοι μετανάστες από όλες τις αγορές της χώρας. Τώρα με ένα τηλεφώνημα ότι η ΧΑ θα κάνει το πέρασμά της, η αστυνομία αναγκάζεται να είναι εκεί. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα της Χρυσής Αυγής είναι πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό». Στην ερώτηση κατά πόσον προκαλούν φόβο και στους νόμιμους μετανάστες, το νούμερο 2 στην ιεραρχία της ΧΑ απαντά αφοπλιστικά: «Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα».

Ο Mason εξηγεί ότι η δύναμη της ΧΑ πολλαπλασιάζεται, τα τοπικά της γραφεία από 8 την περίοδο των εκλογών πλέον είναι ήδη 60. Ταυτόχρονα ανεβαίνει και σαν πολιτική δύναμη, καταλαμβάνοντας πλέον την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Στόχος τους είναι οι μετανάστες, η Αριστερά, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν μετανάστες, ακόμα και οι γκέι. Και η αστυνομία παραμένει αμέτοχη. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις στην Αθήνα, λέει ο συντάκτης, η αστυνομία παραπέμπει πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με μετανάστες στη Χρυσή Αυγή. Ο Παναγιώταρος καυχιέται: «Νομίζω ότι πλέον το 50% με 60% της αστυνομίας μας στηρίζει. Και κάθε μέρα αυτό το ποσοστό ανεβαίνει».

Το άρθρο του BBC αναφέρεται εκτενώς και στις συλλήψεις των αντιφασιστών στη μοτοπορεία και τα βασανιστήρια, και τις σκηνές εξευτελισμού που ακολούθησαν στη ΓΑΔΑ, ακόμα και τις απειλές προς τους συλληφθέντες από τους αστυνομικούς ότι θα δώσουν τα στοιχεία τους στη ΧΑ. Και συμπληρώνει ότι η ΓΑΔΑ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Mason τελειώνει το άρθρο του λέγοντας πως η προειδοποίηση του Σαμαρά ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κοινωνικής κατάρρευσης δεν είναι ρητορικό σχήμα. Συνοψίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα βίαιο ακροδεξιό κόμμα, μια αστυνομία που συμπλέει μαζί του, και μια μεσαία τάξη που νιώθει ολοένα και πιο ανήμπορη να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Ο Παναγιώταρος, δε, τελειώνει τη συνέντευξή του με την πεποίθηση ότι στις μεθεπόμενες εκλογές η ΧΑ θα είναι πρώτο κόμμα, το πολύ σε 2 με 3 χρόνια, όπως λέει. Η κατακλείδα από το συντάκτη είναι η εξής: «Το κοινωνικό και πολιτικό αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αλλά και της κατάρρευσης της κυρίαρχης πολιτικής σκηνής της Ελλάδας, μοιάζει να είναι καταστροφή για τη δημοκρατία». 
(Πηγή: http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG2925)

Σχόλιο imf-fuck-off: Άτομα έξω από την Ελλάδα γνωρίζουν την πραγματικότητα. Γνωρίζουν για τη ναζιστική ελληνική αστυνομία, για την προκλητική ασυλία των ναζί, για τα εξοργιστικά προνόμια των ντόπιων νταβατζήδων και για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Μάλιστα, κάνουνε και ένα βήμα παραπάνω και προβλέπουν ότι η κατάληξη του έργου θα είναι τραγική. Οι έλληνες όμως δεν γνωρίζουν. Δεν ξέρουν ότι οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές, ότι έχουν τατουάζ σβάστικες, ότι είναι στην υπηρεσία του κράτους ενάντια στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Όχι δεν φταίνε τα ελληνικά ζώα που συντάσσονται με τους ναζί. Φταίνε τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας που απεργάζονται τον αφανισμό της Ελλάδας

ΥΓ: Καταραμένο ίντερνετ. Γιατί να υπάρχουν άτομα που τολμάνε να μην επιλέγουν για την ενημέρωση τους το MEGA, το ΣΚΑΪ, τα Νέα, το Βήμα και την Καθημερινή; Γιατί να αμφισβητεί κάποιος την καλοσύνη και την τιμιότητα των τραπεζιτών - εφοπλιστών - καναλαρχών; Γιατί ο Δένδιας να καταπιέζεται και να μην πανηγυρίζει δημόσια για τα κατορθώματα των υπαλλήλων του;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου