Σελίδες

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ


Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της χώρας τόσοι πολλοί άνθρωποι νιώθουνε την ίδια συναισθηματική κατάσταση.

Ακόμα και εμείς, που έχουμε μία μόνιμα κριτική στάση απέναντι στις μαριονέτες των τραπεζών, τους νταβατζήδες της Ελλάδας, τις καλοπληρωμένες ιερόδουλες της δημοσιογραφίας και τους μαλάκες ψηφοφόρους, που ανέχονται αυτό το κουκλοθέατρο σκιών, αισθανόμαστε λύπη για όλους αυτούς που, με αφορμή τα μαγειρέματα της λίστας Λαγκάρντ, έπεσαν από τα σύννεφα.

Σύμφωνα με τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι πολιτικοί που έμαθαν ότι ο Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε κάποια στοιχεία από την αρχική λίστα Λαγκάρντ, έπεσαν από τα σύννεφα, αφού δεν πίστευαν ότι ο πρώην υπουργός είναι τόσο χαζός για να κάνει κάτι τέτοιο. Θα προτιμούσαν να είναι έξυπνος για να κρατήσει τα προσχήματα, κατά τα άλλα στα αρχίδια τους. Οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου επίσης έπεσαν απο τα σύννεφα γιατί ξέρουν ότι ο ΓΑΠ, όταν δεν διαλύει μία χώρα βασιζόμενος σε παράνομα στοιχεία, πάντα τηρεί τη νομιμότητα και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Επιπλέον, ο Βενιζέλος έπεσε από τα σύννεφα, γιατί υποψιάζεται ότι το μενού της φυλακής δεν καλύπτει τις γαστρονομικές απαιτήσεις του. Εκτός αυτού, ακόμα και τα ΜΜΕ της διαπλοκής, που λειτουργούνε παράνομα εδώ και χρόνια, έπεσαν από τα σύννεφα αφού, μόλις τώρα, ανακάλυψαν ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να δικαστεί, εξαιτίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ψήφισε ο Βενιζέλος, την εποχή που ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ της διαπλοκής γλύφανε τους κώλους των απατεώνων. Μπερδευτήκατε;  

Ε ναι λοιπόν, η περιβόητη κοινή γνώμη μπερδεύτηκε. Έπεσε από τα σύννεφα, γιατί βλέπει ότι όλη η πρόοδος και η ανάπτυξη που βίωνε η χώρα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν βασισμένη πάνω σε σκατά. Φαντάσου πως νιώθει σήμερα ένας π.χ. 60άρης που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι το 2009, διάβαζε "Τα Νέα" και το "Έθνος" συστηματικά, έβλεπε στα παράθυρα του MEGA την απόλυτη αλήθεια, θεωρούσε ότι ο Βενιζέλος είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στο τέλειο, αναγνώριζε στην οικογένεια Παπανδρέου το αναφαίρετο δικαίωμα της διακυβέρνησης της χώρας, γούσταρε τον σοσιαλισμό του 80, τον εκσυγχρονισμό του 90 και την οικονομική ασφάλεια που πρόσφερε το ευρώ από το 2002 μέχρι σήμερα. Έχει χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, αφού έφυγε το περιτύλιγμα και έμεινε η ουσία: η πτέρυγα ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό θα αριθμεί πολλά μέλη.

Το ζήτημα για τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό είναι να μην πέσει στην παγίδα τους. Είναι πολύ εύκολο στις μέρες μας να εστιάζεις στο ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Μας τελείωσε. Δεν μπορείς να περιμένεις αντίδραση από ένα πτώμα. Το κόλπο είναι ωραία στημένο και μπορεί να την πατήσουμε εύκολα. Πόσο τυχαίο είναι, άραγε, το γεγονός ότι πρώην υπουργάρες/στελεχάρες/δημοσιογραφάρεςτου ΠΑΣΟΚ δηλώνουν δημόσια την εμπιστοσύνη τους στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά και τονίζουν ότι είναι η μόνη ελπίδα; Καθόλου τυχαίο.

Ξέρουν ότι μία σημαντική μερίδα του κόσμου παραμένει φανατικά προσηλωμένη στην χούντα του δικομματισμού. Επομένως, όσο χτυπάνε το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ και βγαίνουνε στη φόρα μερικά από τα αναρίθμητα ΠΑΣΟΚικά σκάνδαλα, τόσο αναδεικνύεται αυτόματα η ΝΔ σαν η μόνη αξιόπιστη λύση.  Γνωρίζουν καλά, ότι αυτό που προέχει είναι να παραμείνει η κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας στην εξουσία. ακόμα και αν τα 2 κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν σβηστεί εντελώς από το χάρτη. Ακόμα και αν το μόνο έργο του Σαμαρά είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας, τα πεσίματα στις καταλήψεις και τα βιντεάκια των μπάτσων. Προσοχή λοιπόν. Καλά τα σκατά στον τάφο του ΠΑΣΟΚ, αλλά προέχει το σταμάτημα του φασισμού.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου