Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ





Για να μην ξεφύγουμε από το κλίμα των ημερών, που θέλει όλη την Ελλάδα να ασχολείται με τις καταλήψεις, τον αντιεξουσιαστικό χώρο και την κρατική επίδειξη δύναμης, θα καταθέσουμε και εμείς την άποψη μας σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατεξοχήν πολιτική επιλογή της ακροδεξιάς ντόπιας τρόικας να αναγάγει σε μείζον θέμα τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις καταλήψεις γίνεται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους. Πάνοπλοι μπάτσοι κάθε είδους, αστυνομοκρατούμενες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, ελικόπτερα και τηλεοπτικές κάμερες συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό που έχει ως στόχο να παρουσιάσει σαν σπουδαίο κυβερνητικό έργο την είσοδο 150 επίλεκτων μπάτσων σε ένα κτίριο που μένουν το πολύ 10-15 άτομα. Θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλειά πολύ πιο αθόρυβα. Οι εικόνες με τους ασφαλίτες που βγαίνουν από τις καταλήψεις με άδεια μπουκάλια μπύρας και κούκλες στα χέρια δείχνουν ότι τέτοιου είδους ευρήματα, από μόνα τους, δεν θα μπορούσαν να πείσουν ούτε τους ηλίθιους – απλούς τηλεθεατές  (όπως είπε και ο Πρετεντέρης σε μία πρόσφατη MEGAλη κρίση ειλικρίνειας), για την «ανομία» που επικρατούσε στις καταλήψεις.

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι η απόφαση της ακροδεξιάς ντόπιας τρόικας να στοχοποιήσει τις καταλήψεις, τα στέκια, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο δεν εξαντλείται στους επικοινωνιακούς λόγους, ούτε είναι τυχαία. Εντάσεται στο δόγμα της μηδενικής ανοχής και κρύβει από πίσω της τόσο πολιτικές ζυμώσεις, όσο και εικόνες απο το μέλλον. Καταρχήν, είναι φανερό ότι τα κόμματα που αποτελούν την ακροδεξιά ντόπια τρόικα, κλείνουν το μάτι στους καθυστερημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Τους λένε, κοιτάξτε να δείτε, δεν είναι μόνοι αυτοί φασίστες, αλλά και εμείς, απλά προσπαθούμε να έχουμε μία διαφορετική, λίγο πιο προσεγμένη, βιτρίνα. Σε παλιότερο κείμενο μας, που δημοσιεύσαμε στις 27/9/2012, λέγαμε:

«...αρχικά η είσοδος των ναζί στη Βουλή και μετέπειτα η επινόηση της θεωρίας των 2 άκρων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στο στρατόπεδο των από πάνω. Ένα από αυτά, είναι ότι νομιμοποιούν το δόγμα της μηδενικής ανοχής, αφού το κράτος που βρίσκεται ανάμεσα στα 2 άκρα "αναγκάζεται" να ισορροπήσει προς τα δεξιά. Μία πρόχειρη ματιά στο μέχρι τώρα έργο της ντόπιας τρόικας θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η παρεούλα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη; Την επιχείρηση Ξένιος Ζευς, δηλαδή το πρωτοφανές πογκρόμ εναντίον μεταναστών, όχι μόνο στις κακόφημες περιοχές της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, μία αιφνιδιαστική και "ξαφνική" επίσκεψη του Σαμαρά στην πλατεία Ομονοίας, μερικές χολιγουντιανές εφόδους σε καταλήψεις και τη σύλληψη του γέροντα Παστίτσιου. Αυτά είναι τα επιτεύγματα τους.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Στο παιχνίδι έχουν μπει δυναμικά και οι κουτοπόνηροι αριστεροδεξιοί πολιτικάντηδες, που γλυκοκοιτάζουν τα αυξημένα ποσοστά των ναζί, αφού ανακαλύπτουν, από το πουθενά, μία μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που μπορούν να προσελκύσουν με τρομερή ευκολία. Ξέρεις τι είναι να πετσοκόβεις μισθούς και συντάξεις, να ανακοινώνεις το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, να σκορπάς νέους φόρους και χαράτσια και να ανακαλύπτεις πως μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτά τα μέτρα και το μόνο που θέλει είναι καταστολή, ρατσισμό και κρατική βία; Θείο δώρο» 

Οι εντολές του Σαμαρά και του Δένδια για την αύξηση της καταστολής απέναντι στο πιο αγωνιζόμενο τμήμα του λαού, εκτός των άλλων, διατηρούν τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στο βαθύ κράτος. Με άλλα λόγια, φροντίζουν να ικανοποιήσουν την αστυνομία, που έχει καταφέρει να αποκτήσει τρομερή δύναμη και τη δυνατότητα να διαμορφώνει εξελίξεις. Ο πολιτικοί ηγέτες ξέρουν ότι όσο πετάνε κόκκαλα στα σκυλιά τους, δεν κινδυνεύουν από αυτά. Τα σκυλιά θα παραμείνουν υπάκουα στον αφέντη τους και δεν θα δαγκώσουν το χέρι που τα ταίζει. Σε κείμενο που δημοσιεύσαμε στις 10/10/2012 λέγαμε:

«Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον η μισή αστυνομία, δηλαδή οι μισοί μπάτσοι, είναι οπαδοί της ναζιστικής χρυσής αυγής, όπως έδειξαν τα στοιχεία από τις πρόσφατες εκλογές. Άρα, τουλάχιστον οι μισοί μπάτσοι επιβραβεύουν και γουστάρουν τις ναζιστικές πρακτικές - συμπεριφορές. Ένα το κρατούμενο. Η αλήθεια είναι ότι η ντόπια τρόικα είναι μία απροκάλυπτα ακροδεξιά κυβέρνηση, στην οποία χωράνε όλοι οι ένοικοι της γαλάζιας πολυκατοικίας: Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης, Κρανιδιώτης, μέχρι και ένας πρώην βασιλικός επίτροπος του εκτάκτου στρατοδικείου επί χούντας!

Μία φορά να ακούσει κανείς τον Δένδια να μιλάει, θα καταλάβει ότι στο μόνο κόμμα που έχει να  δώσει λογαριασμό είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτοί ξέρουν τι παίζει στο εσωτερικό της αστυνομίας, αυτοί έχουν το πάνω χέρι, αυτοί ελέγχουν την κατάσταση. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι καθόμαστε και μετράμε τις καταγγελίες για βασανιστήρια των μπάτσων. Καταγγελίες από προσαχθέντες, από συλληφθέντες, από δικηγόρους και από φωτορεπόρτερ. Μέχρι και ξένες εφημερίδες κατάλαβαν τι γίνεται και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον εκφασισμό της "δημοκρατίας" στην Ελλάδα».  

Το κράτος έχει διαλέξει εχθρό. Μαζί του είναι και όλοι οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας μαζί με τα πιο συντηρητικά στοιχεία αυτού του τόπου. Παπάδες, φασίστες, γεροσάψαλα, ηλίθιοι ψηφοφόροι και υποταγμένοι ραγιάδες. Η μεγαλειώδης πορεία της Αθήνας στις 12/1/2013 καθώς και όλες οι κινήσεις συμπαράστασης στις καταλήψεις δείχνουν ότι δεν θα τους χαρίσουμε τίποτα. Η συνέχεια στους δρόμους...  

ΥΓ: Η συνέντευξη-αγιογραφία Στουρνάρα στην κρατική τηλέοραση και οι αυστηρές ερωτήσεις της καλοπληρωμένης Στάη τύπου «μακαρόνια με σάλτσα ή μακαρόνια με κιμά;» φανερώνουν αυτά που φοβόμασταν. Πρώτον: Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα περάσει από πάνω μας. Δεύτερον: Σε μία χώρα που η ανεργία πλησιάζει το 30%, η ύφεση έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, οι φόροι αυξάνονται, η λιτότητα κυριαρχεί και ο κόσμος αυτοκτονεί πόσο μαλάκας τεχνοκράτης μπορεί να είσαι για να καυχιέσαι για τα οικονομικά επιτεύγματα σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου