Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ SUCCESS STORY


Αναγκαζόμαστε να διακόψουμε για λίγο τις υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές μας, μόνο και μόνο για να καταγράψουμε μερικές λαμπρές στιγμές του εγχώριου success story. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

-) Η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι κανένας από τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην περιβόητη υπόθεση της Μανωλάδας δεν χρειάζεται να φυλακιστεί. Είναι μία απόφαση που δείχνει το μεγαλείο της ελληνικής φυλής. Είναι μία ζωντανή απόδειξη πως δεν υπάρχει ρατσιστική/φασιστική νοοτροπία ανάμεσα στους έλληνες δικαστές.

Είναι ένα παράδειγμα πως δεν έχει περάσει η πολιτική ατζέντα των κακών ναζιστών της χρυσής αυγής στην καλή δημοκρατία των ΣαμαροΒενιζέλων. Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει; Να αμφισβητηθεί ένα ολόκληρο success story επειδή οι απόγονοι των ελοχίμ πυροβόλησαν 5-10-15-20-25-28 λαθρομετανάστες; Να δικαιωθούν αυτοί που δουλεύουν όλη μέρα στα χωράφια παρόλο που είναι παράνομοι, δηλαδή δεν έχουν τα απαραίτητα κωλόχαρτα που θα τους μετατρέπαν αυτομάτως σε νόμιμους;

-) Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει και να σκοτώνει παιδιά, γυναίκες και αμάχους στη λωρίδα της Γάζας, αλλά κανένα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν έχει χαρακτηρίσει αυτές τις πράξεις σαν τρομοκρατία. Δηλαδή ο καθημερινός βομβαρδισμός σχολείων και νοσοκομείων δεν είναι μία πράξη που επιδιώκει να εξουσιάσει δια του μαζικού τρόμου, αλλά είναι κάτι άλλο, ίσως νόμιμες πράξεις αυτοάμυνας.

Αντιθέτως, η ληστεία μίας τράπεζας ή η απόπειρα δολοφονίας ενός συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου είναι η μέγιστη δυνατή πράξη τρομοκρατίας. Έτσι, για να μάθουμε να μιλάμε τα ελληνικά που πρέπει.

-) Ένας πασίγνωστος αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κήρυξε την Αργεντινή σε κατάσταση "επιλεκτικής χρεοκοπίας", δηλαδή "selective default", την ίδια ώρα που η χώρα προσπαθεί να αποφύγει το ενδεχόμενο της επίσημης παύσης πληρωμών. Αυτό είναι κάτι πολύ τραγικό για την Αργεντινή, αφού θα έρθουν τα ζόμπι των αγορών και θα τους ρουφάνε το αίμα 24 ώρες το 24ωρο, για να μην μιλήσουμε για τους σεισμούς και τα τσουνάμι που θα τσακίσουν την πατρίδα του ταγκό. 

Για κάποιον πολύ περίεργο λόγο, όμως, αυτό το υπερκαταστροφικό κλίμα που περιγράφουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για την επικείμενη χρεοκοπία της Αργεντινής ΔΕΝ έκανε την εμφάνιση του όταν ο Βενιζέλος δήλωνε τον Ιούλιο του 2011 πως "η λέξη επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο. Για αυτό και χρησιμοποιώ επιμόνως τον αγγλικό όρο "selective default". Αυτό δεν είναι πραγματικό γεγονός, δεν είναι χρεοκοπία. Είναι μία αξιολόγηση κρατικών ομολόγων που κάνουν οι τρεις γνωστοί οίκοι αξιολόγησης".  

Το κατάλαβες τώρα ρε τσιμεντόλίθε; Όταν μιλάμε για επιλεκτική χρεοκοπία, αυτό είναι κακό αν πρόκειται να συμβεί στην Αργεντινή, την Ισπανία, το Περού και την Τουρκία. Αν συμβεί στην χώρα που λάτρεψε την βλακεία περισσότερο από κάθε άλλη, τότε δεν είναι πραγματικό γεγονός. 

Ζήτω η ανάπτυξη, ζήτω η δικαιοσύνη, ζήτω η δημοκρατία

1 σχόλιο: