Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Οι έλληνες πολιτικοί, είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση πολιτικών. Οι περισσότεροι πολιτικοί ανά τον κόσμο είναι τυπικοί, προσεκτικοί, ευγενικοί, προσπαθούν να δείξουν ότι σέβονται τους νόμους και δεν θέλουν να προκαλούνε την κοινωνία με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους.

Σε μία χρεοκοπημένη χώρα, σαν την Ελλάδα, γεμάτη με σκάνδαλα, μίζες, παράνομο πλουτισμό και σωρεία εγκληματικών επιλογών, θα περίμενε κανείς από τους πολιτικούς της να είναι τουμπεκιασμένοι και μετριοπαθείς. Έλα όμως που γίνεται το αντίθετο.
Εδώ, η συμπεριφορά των πολιτικών κινείται πάνω στα άκρα. Ή μας περνάνε για ευκολόπιστους μαλάκες, όπως ο Χρυσοχοΐδης, που θέλει να μας πείσει οτι τόσα χρόνια δεν ήξερε τι έλεγε, τι έκανε και τι ψήφιζε, ή μας περνάνε για απαθείς μαλάκες, όπως ο Λοβέρδος, που δηλώνει ορθά κοφτά ότι «όποιος τολμήσει να πειράξει τον Παπανδρέου (δηλαδή έναν δικό μας) θα γίνει μακελειό». Πάντως, για μαλάκες μας περνάνε σίγουρα, αφού μας φορτώσανε τον τραπεζίτη και τους φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ. από την πίσω πόρτα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Εκτός από τους προηγούμενους, υπάρχει και η κατηγορία Σημίτη. Ο πρωθυπουργός που θεοποίησε το χρήμα, τις επενδύσεις των δικών μας παιδιών και τις χορηγίες – μίζες παντός τύπου, μας είπε από τη Γερμανία ότι το μνημόνιο ήταν λάθος. Σαν να μην τρέχει τίποτα. Λες και αυτός δεν έχει ευθύνη για το μνημόνιο, λες και δεν φταίει που κάποια από τα δεξιά και αριστερά του χέρια ήταν ιδιαίτερα «απλωμένα» στις επαφές με τη Siemens, λες και δεν έγινε το μεγάλο πάρτι στο Χρηματιστήριο επί των ημερών του, λες και δεν φταίει που με την είσοδο του ευρώ το 2002 εκτοξεύτηκαν στα ύψη όλες οι τιμές (προϊόντων και υπηρεσιών). Και το πιο αστείο της υπόθεσης;

Οι έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να νομίζουν ότι αυτοί θα μας βγάλουν από την κρίση. Η Μπακογιάννη, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, ο Λοβέρδος, ο Σαμαράς, ο Σημίτης, ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης. Αυτοί που με τις πράξεις τους έστειλαν τη χώρα στο γκρεμό και τον κόσμο της στην εξαθλίωση, θέλουν τώρα να μας (ξανά)σώσουν. Το θράσος τους δεν είναι τυχαίο. Όσο βλέπουν την απάθεια, την αδράνεια και τον εφυσυχασμό να κυριαρχούν στις τάξεις του ελληνικού λαού, μπορούν να είναι ήσυχοι ότι θα γράψουν την ιστορία όπως θέλουν. Μία ιστορία γεμάτη με ήρωες και νίκες και χωρίς ήττες και καθάρματα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου