Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


Το πρωί της Τετάρτης 4/4/12, ένας 77χρονος άνδρας αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος εξαιτίας των χρεών του. Το πραγματικό νούμερο όσων έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία 3 χρόνια, εξαιτίας των πολιτικών ακραίας λιτότητας που υπαγορεύει το ΔΝΤ στις πιο πιστές ελληνικές μαριονέτες του, παραμένει άγνωστο. Κανένα σοκαριστικό ρεπορτάζ δεν είδαμε, κανένα πύρινο άρθρο δεν διαβάσαμε, κανένας αναλυτής-παπαρολόγος δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά για να μας διαφωτίσει επί του θέματος, κανένας εθνοσωτήρας δεν βρέθηκε να ξοδέψει λίγα κροκοδείλια δάκρυα για τους συνανθρώπους μας που παγιδεύτηκαν στα απάνθρωπα σχέδια του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη.Οι από πάνω δεν ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Τους νοιάζουν μόνο τα κτίρια, οι βιτρίνες και τα γιαούρτια.


Μπορεί λοιπόν το νούμερο των ανθρωπίνων ζωών που έχουν χαθεί να είναι άγνωστο, αλλά οι ηθικοί αυτουργοί είναι πασίγνωστοι, όπως και οι συνεργάτες τους. Είναι οφθαλμοφανές ότι η οικονομική χούντα που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, με ένα ξεκούρδιστο ΑΤΜ για πρωθυπουργό, λειτουργεί υπέρ των τραπεζών, των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, των μεγάλων εταιρειών και των ντόπιων - ξένων καρχαριών, που ευελπιστούν να διατηρήσουν και να αυξήσουν όλα τα ανήθικα προνόμια που έχουν κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε τα κυρίαρχα ΜΜΕ (εφημερίδες, κανάλια, ιστοσελίδες) και τις καλοπληρωμένες πουτάνες που στηρίζουν με κάθε τρόπο την οικονομική χούντα που υπάρχει στην Ελλάδα, αφού έχουν αποκτήσει αμύθητα πλούτη από την ολοκληρωτική παροχή υπηρεσιών που προσφέρουν στους νταβατζήδες τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χωρίς την αμέριστη στήριξη της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, η χούντα θα κατέρεε μέσα σε λίγες ώρες.

Εκτός από αυτούς, υπάρχει και μία άλλη κατηγορία ανθρώπων που στηρίζει τη σημερινή κατάσταση. Είναι όλοι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα, ή για την ακρίβεια κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι όλοι αυτοί που δεν τους ενοχλεί η οικονομική δικτατορία, οι μειωμένοι μισθοί, το κόψιμο των συντάξεων, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι αυτοκτονίες, τα άπειρα δακρυγόνα των μπάτσων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι φράχτες, και η κλιμάκωση της κρατικής βίας. Δεν τους ενδιαφέρει η επέλαση της φτώχειας, της ανεργίας και της εγκληματικότητας. Μπορεί να μην τους νοιάζει, μπορεί να φοβούνται, να μην έχουν χρόνο, να μην έχουν όρεξη, να είναι απογοητευμένοι. Μπορεί να είναι αφοσιωμένοι στις οικογένειες τους. Δικαίωμα τους.

Η συγκεκριμένη μερίδα των συνανθρώπων μας οφείλει να καταλάβει ότι πλησιάζει η ώρα που η γενικευμένη λαϊκή οργή θα ξεσπάσει. Η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια και το μίσος για το φάντασμα της δημοκρατίας θα προκαλέσουν μία τεράστια κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το στρατόπεδο των από κάτω έχει επιλέξει την ενεργητική αντίσταση. Διψάει για λίγες ανάσες αληθινής ελευθερίας και πραγματικής δικαιοσύνης Δυστυχώς ή ευτυχώς, το ενδεχόμενο να την πληρώσουν "αθώοι" πολίτες συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες. Αυτή τη φορά δεν θα ανεχτούμε αντιστασιακούς του γλυκού νερού και όψιμους καιροσκόπους που θα αναγάγουν σε υπέρτατη ιδεολογία το συμφέρον τους (βλέπε Πολυτεχνείο). Ο καθένας και η καθεμία είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

2 σχόλια:

  1. η ζωη κανει κυκλους φιλε μου, και επι πολυτεχνειου ισως να λεγανε οτι αυτη τη φορα δε θα εχουμε τα λαθη του παρελθοντος

    πολυ καλο και ευστοχο κειμενο για αλλη μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ - Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή