Σελίδες

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

HE IS THE MAN


Αφού και ο τελευταίος κάτοικος της Ελλάδας έχει καταλάβει ότι ο κατήφορος συνεχίζεται για την ολιγομελή συμμορία τραπεζών/πολιτικών/εκδοτών και δικαστών που εξουσίαζε αυτή τη χώρα για πολλές δεκαετίες, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες των τελευταίων μεγάλων θεαμάτων που έχουν να μας προσφέρουν οι συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές.

Στις 20/4/12, με μία πραγματικά hollywood-ιανή επιχείρηση, εκατοντάδες μπάτσοι, κάθε είδους και κάθε χρώματος, κύκλωσαν την πλατεία Εξαρχείων για να πραγματοποιήσουν τη σφράγιση του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ. Μία ολόκληρη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τους κατοίκους της, βρέθηκε για αρκετές ώρες υπό αστυνομική κατοχή. 

Το πρωτοπαλίκαρο της ιστορίας είναι ο γνωστός μας Χρυσοχουντίδης. Γεμάτος όρεξη για καταστολή και πάντα πιστός στο δόγμα της μηδενικής ανοχής, κάνει συνεχείς επιδείξεις των μεθόδων που του δίδαξαν οι Αμερικάνοι μέντορες του. Αυτοί που του έβαλαν και ένα τενεκεδάκι στο πέτο για να καμαρώνει, όπως εύστοχα έχει δηλώσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο παρελθόν. Η φιλότιμη προσπάθεια να βγάλει τον κώλο του έξω από το άρμα του ΔΝΤ απέτυχε παταγωδώς, ενώ ταυτόχρονα ξεφτιλίστηκε όταν δήλωνε ότι "δεν διάβασε το μνημόνιο". Η θητεία του σαν υπουργός Ανάπτυξης ήταν μακράν η πιο αποτυχημένη όλων των εποχών, αφού έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει η λέξη "ανάπτυξη". Όσο για την επιδίωξη του να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον άφθαρτο πρεσβευτή κάτι νέου και πολλά υποσχόμενου στην πολιτική σκηνή, δεν έπεισε ούτε τα πιο πιστά δημοσιογραφικά σκυλιά του, για αυτό και αποσύρθηκε άρον άρον. 

Το μόνο που του απέμεινε είναι να ξαναπάει στο πόστο που του αρμόζει και να βγάζει βόλτα τα ρομποτάκια του, χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεων του, μήπως και τον ψηφίσουν τίποτα γεροσάψαλα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Εντελώς τυχαία, οι βολτούλες των μπάτσων γίνονται πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Δεν ξέρουμε αν οι λαομίσητοι ναζί της Χρυσής Αυγής καταφέρουνε να μπούνε στη Βουλή μέσω των ερχόμενων εκλογών. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι ναζιστικές πολιτικές έχουν μπει στο προσκήνιο για τα καλά και σε αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΒΟΞ:

Σήμερα, 20 Απρίλη, στις 6 πμ, πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων με τρεις εισαγγελείς απέκλεισαν όλη την περιοχή των Εξαρχείων, ξυπνώντας μνήμες της εγκαθίδρυσης της Χούντας το ’67. Υλοποιώντας άμεσα και για πρώτη φορά την εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Τέντε και με την αγαστή συνεργασία της εισαγγελέως Ράϊκου προχώρησαν στη σφράγιση του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ, χρησιμοποιώντας το πιλοτικά για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταστολής των καταλήψεων και των ανοικτών κοινωνικών χώρων όπου λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, αλλά και ευρύτερων αγώνων που χρησιμοποιούν την κατάληψη ως μέσο αγώνα. Το ΒΟΞ ήταν η αρχή.

Μετά από εισαγγελικούς εκβιασμούς η Διοίκηση του ΙΚΑ προέβει σε μήνυση κατά του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ προσφέροντας έτσι και τυπικά τη νομιμοποίηση της ήδη προαποφασισμένης εκκένωσης. Ήδη το εγχείρημα αυτό στοχοποιήθηκε όπως και άλλες καταλήψεις στο πρόσφατο παρελθόν  με αφορμή επερωτήσεις μνημονιακών και μη βουλευτών αλλά πάντα πρόθυμων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη «διατήρηση του νόμου και της τάξης».

Όσον αφορά την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ που συνεπικουρούν πάντα τις κατασταλτικές επιθέσεις, θριαμβολογώντας με απευθείας συνδέσεις, στήνοντας το γνωστό μιντιακό υπερθέαμα και εκτοξεύοντας τόνους λάσπης, εμείς δεν έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε στο παραλήρημά τους.

Είναι προφανές ότι στόχος τους είναι η καταστολή όλων των κοινωνικών-πολιτικών εγχειρημάτων που θέτουν στο επίκεντρο του λόγου και της δράσης τους τον αντιιεραρχικό, αυτοοργανωμένο, αντικαθεστωτικό αγώνα, ειδικά σήμερα που τέτοια εγχειρήματα μέσα σε συνθήκες ολοκληρωτισμού  αποτελούν κομμάτι ενός δικτύου πολύμορφων κοινωνικών αντιστάσεων. Στα πλαίσια αυτά, στις αρχές του 2012, άτομα από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο καταλάβαμε το ΒΟΞ με στόχο τη μετατροπή του σε ανοιχτό κοινωνικό κέντρο.

Η πρωτοφανής αυτή κατασταλτική επιχείρηση δε θα μείνει αναπάντητη. Ως πρώτη κίνηση, καλούμε το Σάββατο στις 6 μμ σε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, όπου θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη συναυλία του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ.

Το ΒΟΞ ή θα είναι κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ή  δε θα είναι τίποτα
Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη 
Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου