Σελίδες

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ


Μα τι τρέχει με τους μπάτσους;


Αρκετά άτομα αναρωτιούνται τις τελευταίες μέρες για την κατακόρυφη αύξηση της κρατικής βίας και προσπαθούν να βρούνε απάντηση σε αυτό ερώτημα. Μάταια, κατά τη γνώμη μας, αφού το μόνο που συμβαίνει, είναι ότι το φάντασμα της ελληνικής δημοκρατίας κατάφερε, μετά από οργανωμένη προσπάθεια, να φτιάξει μία αστυνομία που μισεί τον κόσμο που κατεβαίνει να διαδηλώσει ενάντια στις πολιτικές ακραίας λιτότητας.    

Καλοί μας αναγνώστες, εντός και εκτός Ελλάδας, κάποτε πρέπει να μάθουμε να ερμηνεύουμε την πραγματικότητα βάσει στοιχείων και να σταματήσουμε να ψάχνουμε παντού θεωρίες συνωμοσίας και φρούδες ελπίδες. Φτάσαμε στο 2012, σε μία εποχή όπου η πληροφορία ταξιδεύει ταχύτατα και τα ντοκουμέντα κάθε είδους (βίντεο, φωτογραφίες, συνεντεύξεις) αντικατοπτρίζουν, σε μεγάλο ποσοστό, την αλήθεια. Ποια είναι, λοιπόν, η αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον η μισή αστυνομία, δηλαδή οι μισοί μπάτσοι, είναι οπαδοί της ναζιστικής χρυσής αυγής, όπως έδειξαν τα στοιχεία από τις πρόσφατες εκλογές. Άρα, τουλάχιστον οι μισοί μπάτσοι επιβραβεύουν και γουστάρουν τις ναζιστικές πρακτικές - συμπεριφορές. Ένα το κρατούμενο. Η αλήθεια είναι ότι η ντόπια τρόικα είναι μία απροκάλυπτα ακροδεξιά κυβέρνηση, στην οποία χωράνε όλοι οι ένοικοι της γαλάζιας πολυκατοικίας: Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης, Κρανιδιώτης, μέχρι και ένας πρώην βασιλικός επίτροπος του εκτάκτου στρατοδικείου επί χούντας!

Δηλαδή, τι είδους αστυνομία μπορεί να θέλανε όλοι αυτοί; Μαζί με τη βοήθεια του ξετσίπωτου σκιάχτρου του ΠΑΣΟΚ και την πρωτοφανή στήριξη  της κουρελιασμένης αριστεράς του Κουβέλη; Για να το θέσουμε και κάπως πιο σφαιρικά, ακόμα να αντιληφθούν μερικοί το ρόλο της αστυνομίας; Μας πολεμάνε με μίσος και μανία γιατί γνωρίζουν ότι ΑΝ ποτέ αλλάξει η κατάσταση, οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τα κονσερβοκούτια είναι αυτοί, τα σκυλιά των αφεντικών που ρήμαξαν τη χώρα. Επιπλέον, η εντυπωσιακή είσοδος του ναζισμού στο επίσημο πολιτικό παιχνίδι, είναι, προς το παρόν, το απαραίτητο άλλοθι που τους λύνει τα χέρια. Γιατί στη συνέχεια, σε λίγους μήνες από τώρα, θα έρθει και η επίσημη συνεργασία ναζισμού και δημοκρατίας.

Μία φορά να ακούσει κανείς τον Δένδια να μιλάει, θα καταλάβει ότι στο μόνο κόμμα που έχει να  δώσει λογαριασμό είναι η χρυσή αυγή. Αυτοί ξέρουν τι παίζει στο εσωτερικό της αστυνομίας, αυτοί έχουν το πάνω χέρι, αυτοί ελέγχουν την κατάσταση. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι καθόμαστε και μετράμε τις καταγγελίες για βασανιστήρια των μπάτσων. Καταγγελίες από προσαχθέντες, από συλληφθέντες, από δικηγόρους και από φωτορεπόρτερ. Μέχρι και ξένες εφημερίδες κατάλαβαν τι γίνεται και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον εκφασισμό της "δημοκρατίας" στην Ελλάδα. Ας πάψουμε να κλαίμε τη μοίρα μας γιατί οι εξελίξεις μας έχουν προσπεράσει προ πολλού. Ή θα αποδεχτούμε την υπάρχουσα κατάσταση ή θα πολεμήσουμε για να την ανατρέψουμε. Αν δεν κάνουμε τίποτα από τα δύο, θα βαρεθούμε να βιώνουμε ήττες και να βλέπουμε τους μπάτσους να κάνουν ότι θέλουν.  

ΥΓ: "Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε το φασισμό για πάντα, σε πείσμα της κυβέρνησης, διότι καμία κυβέρνηση δεν θέλει να ξεριζώσει τον φασισμό" 
Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι

1 σχόλιο: