Σελίδες

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

Στην εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Δευτέρα βράδυ στο κανάλι της ΝΕΤ, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη είχε καλεσμένο τον πρόεδρο του πεθαμένου ΠΑΣΟΚ Εύαγγελο Βενιζέλο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής - παρωδίας είχαμε πολλά ευτράπελα. Ο Βενιζέλος κατηγόρησε τα ΜΜΕ για σκληρή κριτική στο πρόσωπο του και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ. Ποιός; Ο Βενιζέλος, που αν δεν ήταν τα κανάλια να του προσφέρουν τηλεοπτικό χρόνο για να φλυαρεί με τις ώρες δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. Η δημοσιογράφος ξέχασε να ενημερώσει τον Βενιζέλο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, αλλά, που θα πάει, κάποιος θα του το πει και θα σταματήσει να μας πρήζει.  

Η μεγάλη πλάκα είναι άλλη. Ενώ το όνομα του Βενιζέλου κρύβεται σε πολλές περίεργες ιστορίες (π.χ. λίστα Λαγκάρντ, νόμος περί ευθύνης υπουργών, φωτογραφικές διατάξεις για γνωστούς και φίλους) η δημοσιογράφος προτίμησε να μην ρωτήσει τίποτα ουσιαστικό. Μάλλον από ευγένεια. Βέβαια, επειδή δεν είμαστε κομπλεξικοί οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Βενιζέλος έχει δίκαιο όταν διαμαρτύρεται για τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το ΠΑΣΟΚ. Είναι εύκολο να χτυπάς ένα πτώμα γιατί αυτό δεν μπορεί να αντιδράσει. Ειδικά όταν το πτώμα συμμετέχει σε μία τραγική ακροδεξιά κυβέρνηση. 

Όσο για τις διαφωνίες για τον αντιρατσιστικό νόμο, θεωρούμε ότι πρέπει να βελτιωθεί άμεσα η υποκριτική ικανότητα των πρωταγωνιστών (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) του έργου γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να πείσουν ούτε δημοσιογράφους σαν την Έλλη. Είναι ωραία να ζεις στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί που έστρωσαν το δρόμο για τον φασισμό, σαν τον Βενιζέλο, τώρα προσπαθούν να τον καταπολεμήσουν για να δείξουν ότι υπάρχουν και χειρότερα και οι δημοσιογράφοι που δεν πήραν χαμπάρι την ελληνική χρεοκοπία, σαν την Έλλη, να προσπαθούν να τους κάνουν κριτική. Συμπέρασμα; Χίλιες φορές Αλέφαντος κυρά Στάη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου