Σελίδες

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ




Εκεί που κανένας δεν το περίμενε, αφού η θλιβερή αδράνεια που έχει ριζώσει στην πλευρά του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο από τον ιστορικό του μέλλοντος, ξαφνικά φάνηκε μία ελπιδοφόρα αχτίδα εξέγερσης από τους μαθητές των σχολείων. 

Μέσα σε λίγες μέρες ξέσπασαν εκατοντάδες καταλήψεις σε κάθε μέρος της χώρας και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα λαμπρότερο αφού όλοι γνωρίζουμε, από τα ένδοξα νιάτα μας, ότι το φαινόμενο μπορεί κάλλιστα να πολλαπλασιαστεί και να αποτελέσει ένα σοβαρό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στους σιχαμένους νοικοκυραίους που ναι μεν έχουν διαλύσει τα πάντα, αλλά δεν αρκούνται στο χάος που προκάλεσαν και θέλουν να χαντακώσουν και τις επόμενες γενιές.  

Οι μαθητικές καταλήψεις έχουν μία ιδιαίτερη δυναμική γιατί συγκεντρώνουν μία σειρά από ξεχωριστά χαρακτηριστικά: Πρώτον, μιλάμε για παιδιά ηλικίας 13-18 ετών, δηλαδή άτομα που ακόμα διαμορφώνουν χαρακτήρα και πολιτική συνείδηση, επομένως κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς, με εξαίρεση τους ηλίθιους ακροδεξιούς με τα αστεία ονόματα που είναι στη κυβέρνηση.

Δεύτερον, τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν δίνουν δεκάρα για τα βρώμικα παιχνίδια εξουσίας, τις διαπραγματεύσεις για το δημόσιο χρέος, τα τεστ των τραπεζών, την τρόικα, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το πτώμα του ΠΑΣΟΚ και την εξωτική γλάστρα με το όνομα Παπούλιας. Όλα αυτά τα έχουν γραμμένα και έτσι πρέπει γιατί έχουν τη διάθεση, το όραμα και την πεποίθηση ότι μπορούν να τσακίσουν οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους. Είναι η περιβόητη φυσιολογική τάση για εξέγερση των νέων που θέλουν και έχουν τον τρόπο να διαλύσουν το σάπιο παρόν τους για να δημιουργήσουν κάτι καινούριο. 

Τρίτον, η καταστολή, που σίγουρα θα έρθει και πολύ σύντομα, απέναντι σε τόσο μικρές ηλικίες από γονείς, καθηγητές, φασίστες, δημοσιογράφους, μπάτσους και δικαστές μπορεί να δημιουργήσει τάχιστα ένα πολύπλευρο μαζικό κύμα αλληλεγγύης που θα ταχθεί στο πλευρό των μαθητών και θα αρχίσει να κατεβάζει ξανά κόσμο στο δρόμο με άγριες διαθέσεις. Δηλαδή ότι χειρότερο για τους χαρτογιακάδες πολιτικούς και τα εμετικά κομματόσκυλα τους που θέλουν να διοχετεύσουν την όποια κοινωνική οργή στις ερχόμενες εκλογικές αυταπάτες. 

Ας μην ξεχνάμε ότι την περίοδο της βρώμικης ΠΑΣΟΚικής δυναστείας το 1998, τότε που η Ελλάδα υποτίθεται ότι έσφυζε από ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό, οι χιλιάδες μαθητικές καταλήψεις και το ξέσπασμα εναντίον του Αρσένη, που ήθελε να μετατρέψει το σχολείο σε ένα μόνιμο κέντρο εξετάσεων που στοχεύει αποκλειστικά στην παπαγαλία και τη βαθμοθηρία, ήταν για αρκετούς μήνες ένα μόνιμο αγκάθι στα πλευρά της εξουσίας. Σήμερα, το ημερολόγιο δείχνει 2014 και τα παιδιά έχουν άπειρους λόγους να κλείσουν τα σχολεία και να γίνουν ο εφιάλτης των εξουσιαστών.

Επιπλέον, μία φοιτητική κατάληψη το 1973 ήταν αυτή που έκανε το αυτονόητο και στράφηκε αποφασιστικά απέναντι στη χούντα. Ούτε τα κόμματα, ούτε οι αστοί δημοκράτες πολιτικοί (ξεράστε ελεύθερα), ούτε οι ξένοι σύμμαχοι, ούτε κανείς. Μία ολιγομελής ομάδα φοιτητών έκανε την κατάληψη του Πολυτεχνείου και έφτυσε στα μούτρα τους συμβιβασμένους νοικοκυραίους που «περνούσαν καλά», δηλαδή το 90% του ελληνικού λαού. Στην εποχή μας, όταν οι ίδιοι συμβιβασμένοι τύποι έχουν βουλιάξει στην αδράνεια και βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται η υποστήριξη στους μαθητές είναι μονόδρομος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου