Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ


Όσοι νομίζανε ότι το κυβερνητικό έργο της ντόπιας τρόικας θα καθυστερούσε εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου ή της χαλαρότητας που, παραδοσιακά, επικρατεί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, κάνανε μεγάλο λάθος.

Η κυβέρνηση των 3 τεράστιων πολιτικών μυαλών, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, έπιασε δουλειά αμέσως και έπεσε με τα μούτρα στην ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάπτυξη της οικονομίας.  

Χαρακτηριστικότερο δείγμα γραφής των κυβερνητικών πεπραγμένων ήταν ο άψογος συντονισμός που παρατηρήθηκε στην εισβολή των μπάτσων στη Χαλυβουργία. Ήταν μία συμβολική κίνηση που έδειξε σε όλους πως όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί. Μπορεί να πάρει μία δύσκολη απόφαση, μπορεί να την εφαρμόσει - χωρίς να αναλογιστεί το πολιτικό κόστος, μπορεί να στείλει τους ένστολους ναζί των ΜΑΤ για να πλακώσουν τους απεργούς εργάτες στο ξύλο (και να ρίξουν λίγα χημικούλια για το έθιμο), μπορεί να προπαγανδίσει την ενέργεια της στα ΜΜΕ του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη, μπορεί να προστατεύσει το "ιερό δικαίωμα στην εργασία". Μάλιστα, τα ρίγη ενθουσιασμού που προκάλεσε η στρατηγική κίνηση της ντόπιας τρόικας, ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην τόνωση του τουρισμού.  

Και ποιός δεν μίλησε για την εισβολή των μπάτσων στη Χαλυβουργία. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές, διπλωμάτες, οικονομολόγοι, πρόξενοι, καφετζήδες και μέντιουμ. Όλοι είχαν μία άποψη για να πουν. Οι μόνοι που δεν μίλησαν καθόλου, ή δεν ακούστηκαν καθόλου, ήταν οι εργάτες που δουλεύουν στη Χαλυβουργία και αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, με 165 ψήφους υπέρ και μόλις 5 κατά. Παράλογο; Λογικό. Τι να μας πούνε και οι εργάτες της Χαλυβουργίας, μπροστά στον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Πρετεντέρη, τον Καψή, την Τρέμη, τον Παπαχελά και τον Τόμσεν;

Αντιθέτως, όπως γράφει σε πρόσφατο άρθρο του ο Βαρουφάκης, ένα πέπλο σιωπής καλύπτει όλες τις βρωμοδουλειές και τα σκατά των από πάνω: Σε ιδιαίτερα προσεκτικό δημοσίευμά του, που πήρε μεγάλη έκταση παγκοσμίως, το Reuters, ανέδειξε κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ τριών ελληνικών τραπεζών, που αν το δημοσίευμα αληθεύει, τεκμηριώνουν την ποινική δίωξη γνωστών τραπεζιτών της χώρας. Κι αν όχι την ποινική τους δίωξη, απαιτεί από την κυβέρνηση, το EFSF, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζών (European Banking Authority), κατ’ ελάχιστον, την παύση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και την δρομολόγηση διαδικασίας εξυγείανσής της. Ανάλογες κινήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν για τον τραπεζικό όμιλο Marfin Popular Bank για κινήσεις της Marfin Egnatia Bank της οποίας αποτελεί μετεξέλιξη. Κι όμως: αντί για αυτά, ένα τεράστιο πέπλο σιωπής ξετυλίγεται και σκεπάζει την υπόθεση, με πρώτους υφαντές του τους δημοσιογράφους των «έγκυρων» εντύπων και sites οι οποίοι, κατά τα άλλα, συνεχώς καταγγέλλουν το κράτος και την ελληνική κοινωνία για ανοχή στην διαφθορά. 

Αυτές οι δουλειές, όπως και όλα τα εξοργιστικά προνόμια που απολαμβάνουν οι νταβατζήδες της Ελλάδας, (δηλάδή 2-3 χιλιάδες άτομα που με νοοτροπία κοτζαμπάση διαφεντεύουν και κουμαντάρουν τον τόπο) καταφέρνουν, ως δια μαγείας, να μένουν για πάντα στο σκοτάδι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την ηθική και τον πατριωτισμό των νταβατζήδων. Μπορεί όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας να είναι ύπουλοι και φοροφυγάδες, αλλά οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι είναι τίμιοι και πορεύονται με γνώμονα τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια. Για αυτό άλλωστε έχουν στην κατοχή τους τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, για να προσφέρουν σωστή και αντικειμενική ενημέρωση σε όλους.

Για να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα των πραγμάτων, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι κινήσεις σαν την εισβολή των μπάτσων στη Χαλυβουργία έχουν την αμέριστη στήριξη μίας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού που θέλει, επιδιώκει και γουστάρει να τσακίζονται οι απο κάτω για να δοξάζονται οι από πάνω. Νοοτροπία του γκιαούρη και του ραγιά, που σφυρηλατηθηκε μαεστρικά στο σχολείο, το στρατό και τους χώρους εργασίας. Τους έμαθαν ότι ο καλός πολίτης είναι αυτός που γαμάει τους από κάτω και τον γαμάνε οι από πάνω. Παστρικές δουλειές και όλοι ευχαριστημένοι. Η ξεφτίλα αυτών των υπανθρώπων δεν έχει όρια και μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας. Ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου