Σελίδες

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΡΕΞΗ


Πριν απο λίγες μέρες, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Σάββα Ξηρού για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της επιλογής του (ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης) και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σε μάτια, αυτιά και πόδια.

 Η απόφαση του δικαστηρίου μιλούσε για πέντε (5) μήνες διακοπή ποινής, ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα που θα έδινε στους θεράποντες γιατρούς τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να κάνουν όλες τις σχετικές επεμβάσεις, εξετάσεις, κτλ.

Από ότι φάνηκε όμως, λογαριάζανε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο ξενοδόχος σε αυτή την περίπτωση είναι η ελληνική αστυνομία και ειδικότερα η αντιτρομοκρατική που μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού έκανε άλλη μία επίδειξη δύναμης. Αφού πρώτα απέτυχε να ματαιώσει τη δικαστική απόφαση, άφησε στην άκρη το δικαστικό πραξικόπημα και εργάστηκε πιο πρακτικά. Γέμισε το νοσοκομείο με μπάτσους, έκανε αφόρητη τη λειτουργία του και τελικά κατάφερε να μετατρέψει τους 5 μήνες νοσηλείας του Σάββα Ξηρού στο ΑΧΕΠΑ σε 10 μέρες. Βέβαια, επειδή δεν είμαστε από άλλο πλανήτη και επειδή ξέρουμε σε ποια χώρα ζούμε, είναι υπερβολικά αφελής όποιος νομίζει ότι η αστυνομία ασχολήθηκε μόνο με τη φύλαξη του ασθενή, χωρίς να εργαστεί παράλληλα στο παρασκήνιο, κινητοποιώντας όλα τα φασιστικά στοιχεία που διαθέτει μέσα στα κέντρα αποφάσεων. Οι μπάτσοι, που ψηφίζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% τους ναζί, είναι βέβαιο ότι έχουν σχέσεις με ανώτερους αξιωματικούς, δικαστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους αναλόγων πολιτικών φρονημάτων, που μπορούν να μεθοδεύσουν τις εξελίξεις και να "λύσουν" τα προβλήματα, τόσο με καθαρό τρόπο, όσο και με υπόγεια δράση.

Μία ψυχρή ματιά στα γεγονότα μας δείχνει ότι παρά τη δικαστική απόφαση και παρά την άμεση ανάγκη για ιατρική περίθαλψη ενός ανθρώπου, στο τέλος η αστυνομία πέτυχε το σκοπό της. Σε πρόσφατο κείμενο μας, υποστηρίζαμε ότι "Οι "δημοκράτες" δεν ανέχονται να αποφυλακίζονται μετά το 18μηνο της προφυλάκισης όσοι κατηγορούνται για "τρομοκρατία". Δεν ανέχονται το αδίκημα της παραβίασης των περιοριστικών όρων να είναι πλημμέλημα, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις παπαριές που λένε για διεθνές ένταλμα σύλληψης" για την περίπτωση Μαζιώτη - Ρούπα. Και συνεχίζαμε λέγοντας "Στην Ελλάδα του 2012, οι μπάτσοι, δηλαδή οι ένστολοι ναζί όπως έδειξαν τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, θέλουν να πάρουν και τη δικαιοσύνη στα χέρια τους. Για να την περιποιηθούν κατάλληλα". Το βαρβάτο "κούρεμα" της νοσηλείας του Σάββα Ξηρού μας δικαιώσε πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμασταν.

Σε περιόδους βαριάς καταστολής, όπου οι εξουσιαστές επιδιώκουν να τσακίσουν όσους αντιστέκονται δυναμικά στις πολιτικές ακραίας λιτότητας, είναι σύνηθες φαινόμενο η παραχώρηση εξουσίας στα σώματα καταστολής. Επίσης, συχνά παρουσιάζονται φαινόμενα αυτοδικίας, εκδίκησης, άμεσης απονομής δικαιοσύνης και κατασκευής πλαστών κατηγοριών. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής πρέπει να επιβληθεί σε όλη την επικράτεια και μερικές μικρές χουντικές παρενέργειες δεν είναι άξιες αναφοράς, ιδιαίτερα για τους γκιαούρηδες που ψήφισαν την ντόπια τρόικα. Νοοτροπία του τύπου "ας παίρνω εγώ 300 ευρώ σύνταξη και ας γίνει ότι θέλει ο θεός".

Όλοι γνωρίζουμε ότι η χούντα που εμφανίστηκε το 1967 είχε προετοιμάσει προσεκτικά τον ερχομό της, τα κατάλληλα πρόσωπα είχαν τοποθετηθεί στις κατάλληλες θέσεις, και τα δείγματα γραφής που φανερώνανε την άψογη συνεργασία κράτους και παρακράτους ήταν άπειρα. Βέβαια, και η ελάχιστη αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στη χούντα (εξαιρούνται μερικές εκατοντάδες ηρωικών αγωνιστών, κάποιες ένοπλες οργανώσεις και η εξέγερση του Πολυτεχνείου) είναι χαρακτηριστική και, πλέον, δεν είναι λίγοι όσοι αναπολούν με νοσταλγία εκείνες τις ανέμελες μέρες. Μέρες που, αν δεν σε ένοιαζε η ελευθερία και δεν είχες πολιτική δράση, κυλούσαν με δουλειά, χορό, τραγούδι, γλέντια, παρελάσεις και θεάματα. Και μπόλικο ελληνικό μεγαλείο.

Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι ένα σεβαστό μέρος της ελληνικής κοινωνίας αναζητά την επιστροφή εκείνης της εποχής. Φαίνεται από τα κόμματα που ψηφίζει, από τα θέματα που την απασχολούν, από την αδιαφορία για την αστυνομική αυθαιρεσία και από την αξιοθαύμαστη ανοχή της στα σκάνδαλα των από πάνω. Όποιος συνεχίζει να κάνει ότι δεν βλέπει τα σημάδια, το μόνο που θα καταφέρει είναι να μειώσει την αγωνιστική διάθεση όσων θέλουν να αντιδράσουν και να προετοιμαστούν από τώρα για όλα τα ενδεχόμενα. Και σε περίπτωση που γίνει η στραβή, κανείς δεν θα μπορεί να δηλώσει ότι αιφνιδιάστηκε και ότι ήταν απροετοίμαστος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου