Σελίδες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΕΛΑΔΑ



Η περίφημη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, η επανίδρυση του κράτους και η αναδιοργάνωση βασικών θεσμών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι ρυθμοί της οικονομίας συμβαδίζουν με την νοοτροπία και τις αντιλήψεις ενός ολόκληρου λαού. Και έτσι έπρεπε να γίνει. Τι νόημα θα είχε άλλωστε να γυρίσει η ελληνική οικονομία 50 χρόνια πίσω, αν πρωτίστως δεν γυρίσει ολόκληρη η χώρα 50 χρόνια πίσω σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας μας;

Αφού ο ελληνικός λαός είδε μπροστά στα μάτια του μία χώρα να χρεοκοπεί, χωρίς να ευθύνεται κανένας πολιτικός για αυτό το αποτέλεσμα, αφού μερικές δεκαετίες μετά το θάνατο του Χίτλερ ανακάλυψε το θεάρεστο έργο του ναζισμού στην ανθρωπότητα, αφού αποδέχτηκε ότι πρέπει να πληρώσει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος για να σώσει τις τράπεζες, επιτέλους, ήρθε η δικαίωση. Οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες και οι κόποι ανταμείφτηκαν. Η σύλληψη ενός βλάσφημου εχθρού της ορθοδοξίας, που τόλμησε να φτιάξει ένα χιουμοριστικό προφίλ στο facebook με σκοπό να σατιρίσει τα λεγόμενα ενός καλόγερου, ήταν η επιβεβαίωση ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Εντάξει, ακόμα κυκλοφορούν ανάμεσα μας σκουπίδια π.χ. ομοφυλόφιλοι, άτομα με μακριά μαλλιά και σκουλαρίκια, αναρχικοί, γυναίκες με υπέρ του δέοντος προκλητικά ρούχα, αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή. Η κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας θα κυβερνήσει την Ελλάδα του 2012 ακριβώς όπως έκανε ο γραφικός δήμαρχος στο Κολοκοτρωνίτσι 10 χρόνια πριν. Με πίστη στο δόγμα "τάξις και ηθική".    

Σε προηγούμενο κείμενο μας, λέγαμε ότι αρχικά η είσοδος των ναζί στη Βουλή και μετέπειτα η επινόηση της θεωρίας των 2 άκρων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στο στρατόπεδο των από πάνω. Ένα από αυτά, είναι ότι νομιμοποιούν το δόγμα της μηδενικής ανοχής, αφού το κράτος που βρίσκεται ανάμεσα στα 2 άκρα "αναγκάζεται" να ισορροπήσει προς τα δεξιά. Μία πρόχειρη ματιά στο μέχρι τώρα έργο της ντόπιας τρόικας θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η παρεούλα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη; Την επιχείρηση Ξένιος Ζευς, δηλαδή το πρωτοφανές πογκρόμ εναντίον μεταναστών, όχι μόνο στις κακόφημες περιοχές της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, μία αιφνιδιαστική και "ξαφνική" επίσκεψη του Σαμαρά στην πλατεία Ομονοίας, μερικές χολιγουντιανές εφόδους σε καταλήψεις και τη σύλληψη του γέροντα Παστίτσιου. Αυτά είναι τα επιτεύγματα τους.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Στο παιχνίδι έχουν μπει δυναμικά και οι κουτοπόνηροι αριστεροδεξιοί πολιτικάντηδες, που γλυκοκοιτάζουν τα αυξημένα ποσοστά των ναζί, αφού ανακαλύπτουν, από το πουθενά, μία μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που μπορούν να προσελκύσουν με τρομερή ευκολία. Ξέρεις τι είναι να πετσοκόβεις μισθούς και συντάξεις, να ανακοινώνεις το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, να σκορπάς νέους φόρους και χαράτσια και να ανακαλύπτεις πως μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτά τα μέτρα και το μόνο που θέλει είναι καταστολή, ρατσισμό και κρατική βία; Θείο δώρο.  

Εδώ που τα λέμε, δεν κάνει να κατακρίνουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα για αυτή την ακροδεξιά στροφή. Τώρα που τελείωσε το παραμύθι της Καραμανλικής δεξιάς, του Παπανδρεικού σοσιαλισμού, του Μητσοτακικού νεοφιλελευθερισμού και του Σημιτικού εκσυγχρονισμού, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε τον καθρέφτη. Και τι είδαμε; Την πραγματικότητα. Μία χώρα γεμάτη ταμπού και προκαταλήψεις, όπου κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την εκκλησία και τα παιδιά κάνουν την προσευχή τους προτού μπούνε για μάθημα. Το βασίλειο της υποκρισίας, όπου κλαίνε για τα κτίρια και τις ζημιές και γράφουν στα αρχίδια τους τις ανθρώπινες ζωές. Και το καλύτερο δεν είναι αυτό. Το καλύτερο είναι ότι το ταξίδι στο σκοταδισμό μόλις ξεκίνησε. Οι επιβάτες παρακαλούνται να δέσουν τις ζώνες τους...

3 σχόλια:

  1. emfylios edv kai tora kai xvrismos sta dyo sth mia na pane oi talimpan me toys nazhdes kai sthn allh emeis opoios thelei as skypsei na ton phdan oi agitolax MIA FORA ANTARTES GIA PANTA ANTARTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. anwnyme mia tetia sygroush me ta simerina dedomena opos ta simerina, 8a kanei th barkiza na fainetai anekdoto..

    na xeroume k ti leme dld

    ΑπάντησηΔιαγραφή