Σελίδες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - FREE PALESTINE


Εδώ και δεκαετίες, το Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη με την πλήρη κάλυψη - στήριξη των στρατιωτικών του συμμάχων σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο λαός της Παλαιστίνης, με τον ηρωισμό που τον διακρίνει, έχει καταφέρει να κερδίσει την συμπάθεια και την αλληλεγγύη εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Το στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ, με πρόφαση το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, έχει επιβάλλει ένα εξαιρετικά αυστηρό καθεστώς στη λωρίδα της Γάζας, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραβιάζει προκλητικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, να χτίζει τεράστια τείχη και να αποκλείει την είσοδο τροφίμων, φαρμάκων, εμπορευμάτων και ενεργειακών πόρων. Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο η δολοφονία όποιου Παλαιστίνιου φαίνεται ύποπτος και οι βομβαρδισμοί σε κατοικημένες περιοχές, ακόμα και με βόμβες λευκού φωσφόρου. Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει τώρα.

Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε όλες τις κινήσεις στήριξης προς την Παλαιστίνη και να καταγγείλουμε τα εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους. Και με την ευκαιρία, να καταλάβουμε πόσο υποκριτικά και γελοία είναι τα λόγια περί "καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται", αφού η ελίτ των ελλήνων πολιτικών συνεργάζεται άψογα με το απάνθρωπο στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ, ενώ τα κυρίαρχα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον πόλεμο αναμεσα στα 2 στρατόπεδα λες και μιλάνε για αγώνα ποδοσφαίρου, χωρίς να πάρουν θέση και χωρίς να εκφέρουν άποψη.

Φαίνεται πως τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά των ντόπιων δημοσιογράφων εξαντλούνται στις πέτρες και τις σπασμένες τράπεζες γιατί για μερικά ευρώ το μήνα μπορούν να βουλώνουν το στόμα τους και να βγάζουν το σκασμό μπροστά στις εικόνες νεκρών παιδιών και τεμαχισμένων ανθρώπων...

ΥΓ: Σήμερα, στις 20/11/12, έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο ανθρώπινους επαναστάτες της Ελλάδας. Ένας που δεν εξαργύρωσε ποτέ τους αγώνες του, δεν αγιοποίησε τα λάθη και τις παραλήψεις των "δικών" του, δεν αγνόησε την πραγματικότητα και, πάνω από όλα, δεν ξέχασε ούτε στιγμή την ανθρώπινη υπόσταση του. Καλό ταξίδι Χρόνη Μίσσιο. Τα βιβλία σου θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου