Σελίδες

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

WIR SIND ALLE GRIECHEN


Πληθαίνουν οι φωνές από τα ξένα μέσα ενημέρωσης που, σταδιακά, αρχίζουν να καταλαβαίνουν το κουκλοθέατρο που παίζεται στην Ελλάδα, με κίνδυνο να γυρίσει η χώρα 50 χρόνια πίσω, μόνο και μόνο για να μην χάσουν τα προνόμια τους οι εγχώριοι νταβατζήδες και οι μαριονέτες τους.

Ευτυχώς για εμάς, μέσω ίντερνετ, μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δυστυχώς για αυτούς, οι ξένοι δεν ενημερώνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα μόνο από το Βήμα και την Καθημερινή ή από τον Παπαχελά και την Στάη. 

Το κείμενο που ανεβάσαμε στο blog με τίτλο "GREECE NEEDS YOUR HELP" ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Περισσότερα από 2 χιλιάδες άτομα το είδαν, από την Αμερική και την Αυστραλία μέχρι το Ισραήλ και την Σουηδία. Καθημερινά, βλέπουμε δημοσιεύματα, φωτογραφίες και βίντεο από το εξωτερικό που ασχολούνται με την ελληνική κρίση, τις άψογες σχέσεις της αστυνομίας με τους ναζί, τα προνόμια των εφοπλιστών και την διαφθορά των πολιτικών. Έχουμε καθήκον να ενισχύσουμε και άλλο αυτή την προσπάθεια και να γνωστοποιήσουμε σε όλους την κατάσταση της χώρας, που κάθε ώρα που περνάει γίνεται και χειρότερη. 

Φυσικά, αυτό δεν φτάνει από μόνο του. Είναι υπερβολικά αφελής όποιος/όποια νομίζει ότι μερικά κείμενα και κάποια βίντεο θα προβληματίσουν αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας συστηματικά. Πρέπει να ενισχύσουμε τον καθημερινό και αποφασιστικό αγώνα ενάντια στις πολιτικές ακραίας λιτότητας, ενάντια στο αστυνομικό κράτος, ενάντια στις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Οφείλουμε να παλέψουμε σε σχολεία, πανεπιστήμια, γειτονιές, χώρους εργασίας, πάρκα, γήπεδα, πλατείες και ταυτόχρονα να στρέψουμε τα μάτια των ξένων πάνω μας. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι κάθε μορφή αγώνα είναι αναγκαία και δεν πρέπει να απαξιώνουμε τίποτα. Όλα χρειάζονται και όλα έχουν κάποια χρησιμότητα.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από αυστριακή καρτ-ποστάλ και έχει σαν τίτλο "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ". Το κείμενο μέσα στην καρτ-ποστάλ αναφέρει ότι "στηρίζουμε τους Έλληνες στον αγώνα τους" γιατί "οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν οδηγούν έξω από την κρίση". Χρειαζόμαστε τη στήριξη στον αγώνα μας, αλλά αυτό που προέχει είναι ο αγώνας μας...

GEGEN ALLE ARTEN VON FASCHISMUS
WIR WOLLEN NICHT IHR GELD
WIR WOLLEN DEINE AUFMERKSAMKEIT

CONTRE TOUTES LES FORMES DE FASCISME
NOUS NE VOULONS PAS DE VOTRE ARGENT
NOUS VOULONS QUE VOTRE ATTENTION 

CONTRA TODO TIPO DE FASCISMO
NO QUEREMOS DE SU DINERO
QUEREMOS QUE SU ATENCION

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου