Σελίδες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑΣ


Η ελληνική δικαιοσύνη έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της ανομίας και της ανισονομίας που, τόσο μεθοδικά, έχει χτίσει από την ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα.

Από τους 8 συνολικά κατηγορούμενους μπάτσους, οι 6 αθωώθηκαν, γιατί σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν ξυλοκόπησαν τον φοιτητή, αλλά προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Μάλιστα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το επόμενο βήμα είναι να τιμηθούν οι 6 συγκεκριμένοι μπάτσοι με το μετάλλιο της ανδρείας.

Αυτή η απόφαση του δικαστηρίου, μας λέει πολλά. Καταρχήν, μας λέει ότι αν το θέμα δεν είχε πάρει τόση δημοσιότητα εξαιτίας της αυτόπτης μαρτυρίας των καθηγητών πανεπιστημίου και του βίντεο, ο μόνος που θα πήγαινε σαν κατηγορούμενος σε δικαστήριο θα ήταν ο Κύπριος φοιτητής. Και πιθανότατα θα ήταν ένοχος για αντίσταση κατά της αρχής. Δεύτερον, μας λέει ότι η άψογη συνεργασία αστυνομίας και δικαιοσύνης λειτουργεί στην εντέλεια. Πλήρης εκφασισμός της κοινωνίας. ολική κατάργηση των προσχημάτων, παντελής έλλειψη σεβασμού στο περί δικαίου αίσθημα. Τρίτον, μας λέει ότι το στρατόπεδο των από πάνω σκληραίνει τη στάση του και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Είτε δεν μας υπολογίζουν καθόλου, είτε ανοίγουν δρόμο για ακόμα πιο σκληρές μορφές καταστολής. Ότι από τα δύο και να συμβαίνει είναι επικίνδυνο. 

Εκτός αυτού, πέρα από γενικολογίες και αοριστίες, η απόφαση της δικαιοσύνης μας λέει ότι η αστυνομία της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να είναι από τις πιο φασιστικές της χώρας. Μετά το χουντογλέντι, τη δολοφονία του Σέρβου τουρίστα, τη ζαρντινιέρα και τα πράσινα σταράκια, έχουν έρθει οι μαζικές συλλήψεις, με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Ο διευθυντής της τοπικής ασφάλειας, Αθηναγόρας Παζαρλής, εφαρμόζει μία πρωτοφανή κατασκευή ενόχων που έχει βυθίσει την πόλη στην κρατική τρομοκρατία. Και το μόνο σίγουρο είναι, ότι με τέτοιες δικαστικές αποφάσεις θα έρθουν και τα χειρότερα. 

Ο φασισμός είναι εδώ φίλε αναγνώστη. Δεν είναι εικόνα από το μέλλον, είναι εδώ, δίπλα μας. Είχε δείξει τα σημάδια του με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τη διαπόμπευση στις οροθετικές πόρνες, την αστυνομία του Χρυσοχουντίδη και του Παπουτσή, τα όσα έγιναν στο Σύνταγμα στις 29/6/2011. Πλέον, έχει μπει στο παιχνίδι και η Χρυσή Αυγή και χάθηκε η μπάλα. Αυτοί εκφράζουν τον καθαρό φασισμό, αλλά τους ανταγωνίζεται δυναμικά η ακροδεξιά κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας, σε ένα παιχνίδι που ο μόνος χαμένος είναι ο λάος. Και όσο αντιμετωπίζει την υπάρχουσα κατάσταση με αδράνεια και εφυσυχασμό, τότε δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι διαφορετικό.


2 σχόλια:

  1. καταστολή,παράβαση καθήκοντος,συγκάλυψη,απόκρυψη γεγονότων από μμε κλπ κλπ

    μπάτσοι-tv-δικαστικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή