Σελίδες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ


Επιτέλους, γίνονται ορατά από όλους τα σημάδια που δείχνουν ότι τελικά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Οι πολιτικές λιτότητας αποδίδουν τα μέγιστα και η ακροδεξιά κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας έχει βρει ρυθμό και λύνει τα προβλήματα με χαρακτηριστική ευκολία. Πιο συγκεκριμένα:

-) Υπέρ της θανατικής ποινής τάχθηκε, με μία τσεκουράτη δήλωση, ο πρόσφατα νεοαποκτηθείς ρήτορας της Νέας Δικτατορίας Μάκης Βορίδης, που έχει ενταχθεί πλήρως στις αγωνιστικές και τοκογλυφικές υποχρεώσεις της ομάδας του και σκοράρει εντός και εκτός έδρας με συνεχόμενες δηλώσεις στα μεγάλα κανάλια, που λειτουργούν παράνομα εδώ και δεκαετίες. Πρόοδος και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.   

-) Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος παρομοίασε τον δολοφόνο Ντερτιλή, έναν από τους πρωταίτιους της χούντας και των εγκλημάτων της εις βάρους του αγωνιζόμενου λαού, με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη. Όσο και αν μας προβλημάτισε αυτή η δήλωση, τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο αηδιαστικός αρχιφασίστας γέρος με τα ράσα εννοούσε ότι αν ζούσε ο Ντερτιλής εκείνα τα χρόνια θα κανόνιζε με μία σφαίρα τόσο τον Σωκράτη, όσο και τον Κολοκοτρώνη και δεν θα χρειαζόταν κώνιο ή εγκεφαλικό επεισόδιο για να πεθάνουν. Τα χουντικά κατάλοιπα έχουν ξεσαλώσει για τα καλά και υπεύθυνοι για αυτό είναι όλοι οι πολιτικοί που στηρίζουν την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Ακούς μπαρμπά Φώτη;       

-) «Βουτιά» κατά 14 θέσεις έκανε η Ελλάδα στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με την κατάταξη αυτή, η χώρα βρίσκεται πλέον στην 84η θέση. Για την Ελλάδα, η οργάνωση κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στην εισήγηση της έκθεσης αναφέροντας ότι η δραματική πτώση του δείκτη είναι ακόμη πιο ανησυχητική και από την Ουγγαρία, σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Χαρακτηρίζεται καταστροφικό το κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον για τους δημοσιογράφους που βρίσκονται υπό το κράτος της βίας τόσο από την αστυνομία, όσο και από εξτρεμιστικές ομάδες. Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω απο τη Γκάνα, τη Μποτσουάνα και τη Σενεγάλη, δηλαδή βρίσκεται εκεί που της αξίζει. Σε 2-3 χρόνια απο τώρα, που θα έχουν μείνει στην Ελλάδα μόνο τα γεροσάψαλα, οι φασίστες, οι δημοσιογράφοι του MEGA και οι πνευματικά ανάπηροι, η Ελλάδα θα δείξει τα δόντια της και θα πιάσει με άνεση τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.        

-) Σε πρόσφατη έκθεση της, η αρμόδια ομάδα εργασίας του ΟΗΕ διαπιστώνει πως οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Ελλάδα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ χειρότερες από τα διεθνή πρότυπα. «Βρήκαμε ανθρώπους να κρατούνται σε αστυνομικά κρατητήρια, επί μήνες χωρίς πρόσβαση σε νομική βοήθεια», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Βλαντίμιρ Τοτσιλόφσκι, σημειώνοντας πως στους περισσότερους χώρους κράτησης παρατηρείται συμφόρηση όπου φιλοξενούνται διπλάσιοι ή τριπλάσιοι σε αριθμό κρατούμενοι από την πραγματική χωρητικότητα. Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» μίλησε για αυθαίρετη κράτηση χωρίς νομική βάση. «Συλλαμβάνονται μετανάστες που εργάζονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μετά αφήνονται ελεύθεροι», είπε ενώ ιδιαίτερη σημασία έδωσε στις συλλήψεις μελών της κοινότητας Ρομά, χωρίς κατηγορίες κατά αυτών. Τελικά, κανένας άνθρωπος εκτός Ελλάδας δεν εκτιμάει τον αγώνα του Δένδια ενάντια στην ανομία. Κρίμα.

-) Μία σιχαμερή ακροδεξιά σύναξη που έγινε τελευταία, ήταν η αφορμή για να δηλώσει ο Δένδιας ότι "Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974-1975 μέχρι σήμερα".  Δυστυχώς, για τον Δένδια, δεν μπορεί να αθωώσει και τους ελάχιστους που αναγκάστηκε να τιμωρήσει η δικαιοσύνη εκείνης της περιόδου, για να δημιουργησει την ψευδαίσθηση ότι η δημοκρατία είναι κάτι διαφορετικό από τη δικτατορία. Και βέβαια, δεν μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τους χουντικούς βασανιστές μπάτσους-καθάρματα που εκτέλεσαν οι επαναστατικές ομάδες απονέμοντας πραγματική δικαιοσύνη. Όσο για τα μέτωπα που ανοίγει, στην προσπάθεια του να κάνει μία πολιτική επίδειξη δύναμης και να κλέψει ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή, τα δύσκολα θα έρθουν όταν χρειαστεί να τα κλείσει. Ο νοών νοείτω.

1 σχόλιο:

  1. NA ΣΠΑΣΕΙ Η ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΔΙΚΕΣ

    Συνέχεια Νέας δίκης για την ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 24η συνεδρίαση, Τετάρτη 30.1.13

    ΚΟΝΤΡΑ

    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=18497&cat_id=70&pos=5


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή