Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ


Κυριακή κοντή γιορτή. Μετά απο ένα μικρό break ακυβερνησίας, ο ελληνικός λαός θα σπεύσει ξανά στις κάλπες για να αποφασίσει ποιο σχήμα διακυβέρνησης προτιμάει. Οι θέσεις μας για τις εκλογές παραμένουν σταθερές, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να τις μάθει μπορεί να ψάξει σε παλιότερα κείμενα του blog.

Για ακόμα μία φορά τονίζουμε ότι εμείς ούτε θα αποτρέψουμε ούτε θα προτρέψουμε κάποιον να πάει να ψηφίσει. Θα επισημάνουμε απλά ότι ανεξάρτητα από την εκλογική στάση που θα κρατήσει ο καθένας και η καθεμία, τα δύσκολα και τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν την καθημερινότητα μας, παίζονται στο δρόμο. Και τα δύσκολα θα έρθουν μετά τις εκλογές, όταν τα νέα μέτρα θα εμφανιστούν μπροστά μας για να βυθιστούμε πιο βαθιά στο χάος που προκαλούν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας. Τα φακελάκια ποτέ δεν αποδείχτηκαν αρκετά "επαναστατικά" από μόνα τους. Αντιθέτως, τις πιο πολλές φορές αφοπλίζουν την όποια επαναστατική διάθεση έχει ο κόσμος για πραγματικές αλλαγές. 

Από την άλλη μεριά, είμαστε άνθρωποι που ζούμε σε αυτή την κοινωνία και έχουμε καταλάβει ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι σάπια. Το όραμα μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε μερικά μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Χρειάζεται ένα δίκαιο σύστημα δημόσιας λήψης αποφάσεων που θα είναι εντελώς διαφορετικό από τη σημερινή μοναρχία, όπου μοναδικός και αιώνιος βασιλιάς είναι το χρήμα. Μέχρι να γίνει αυτό όμως πρέπει να τελειώνουμε με ορισμένες καταστάσεις και να στείλουμε μία ολόκληρη φουρνιά στα σκουπίδια. Όχι μόνο γιατί δεν μας καλύπτουν οι πολιτικές τους αντιλήψεις, ή γιατί συνδέσανε τα ονόματα τους με τη διαπλοκή. Κυρίως, γιατί σεβόμαστε τους εαυτούς μας και δεν ξεχνάμε τι έγινε.

Στις προηγούμενες εκλογές φάνηκε ότι ξεμπερδέψαμε οριστικά με την πασοκική λαίλαπα. Αυτό θα επιβεβαιωθεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και σε αυτές που έρχονται. Τώρα, ήρθε η ώρα να τελειώνουμε και με τους μπλε βρυκόλακες, που μάλιστα επέλεξαν συνειδητά - προκλητικά να γυρίσουν την πλάτη τους στην πλειοψηφία και να κάνουν μία σούπερ ακροδεξιά στροφή για να πιάσουν 5-6 % παραπάνω. Με στελέχη που θα ζήλευαν και οι επίσημοι εκπρόσωποι των ναζί και με πολιτικές του 1950, όπου όλα τα σκιάζει η φοβέρα του χωροφύλακα και η εξουσία του παρακράτους. Με την Ντόρα, τον Βορίδη, τον Άδωνι, τον Ψωμιάδη και τα άλλα μνημονιακά παιδιά, δεν μπορείς να πείσεις κανένα ότι θέλεις να αλλάξεις κάτι. Είναι άτομα που έχουν μία εμφανή ομοιότητα με τα σκατά. Από όπου και να τους πιάσεις λερώνεσαι. Και όσοι τους ψηφίσουν θα λερωθούν

Τα σημάδια της καθημερινότητας που δείχνουν ότι βαδίζουμε σε επικίνδυνους δρόμους είναι αρκετά. Η δράση των ναζί και η συμμοριτοποίηση της αστυνομίας είναι δύο εξόχως χαρακτηριστικά προβλήματα. Οι ναζί έχουν ξεσαλώσει με καθημερινές επιθέσεις και οι μπάτσοι λύνουν τις διαφορές τους με σκευωρίες αφού νιώθουν παντοδύναμοι. Για παράδειγμα, η τρομερή επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, όπου μπήκανε σε 30 σπίτια και 7 συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ και ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτηρίζουν όλο το κοινό της συγκεκριμένης ομάδας σαν "εγκληματική οργάνωση" είναι ιδιαίτερα ανήσυχητική για τα μελλοντικά πλάνα εξόντωσης των ατόμων που θα μπουν στο στόχαστρο της αστυνομίας. Και αν δεν αντιδράσουμε τώρα, τότε ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα.

2 σχόλια: