Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ


Οικογενειακό καβγαδάκι ξέσπασε χτες στα στούντιο megaλου καναλιού, με αφορμή κάποιους χαρακτηρισμούς του εκπροσώπου των ελλήνων ναζιστών προς τον εκπρόσωπο των ελλήνων και ξένων νταβατζήδων.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η σκηνοθεσία του έργου ήταν άψογη αφού η πλειοψηφία των τηλεθεατών θα αποκόμισε την εντύπωση ότι οι ναζί βρίσκονται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής που έχει σκεπάσει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Προτού εξηγήσουμε τι θέλουμε να πούμε, χρειάζεται να τονίσουμε το αυτονόητο. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Καψής, είναι ένα αξιολύπητο ανθρωπάκι. Πιστή μαριονέτα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διέλυσαν τα πάντα, υπέρμαχος των συμφερόντων των αφεντικών του, ένα κουρδισμένο παπαγαλάκι που προσπαθεί καθημερινά να αναγάγει τα προνόμια των εφοπλιστών - μεγαλοεργολάβων σε ζήτημα ζωής και θανάτου για την ελληνική κοινωνία.

Ο Καψής ξέρει ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά χωρίς αστυνομική προστασία και είναι λογικό να έχει άγχος για το που θα ξοδέψει τα υπόλοιπα χρόνια της μίζερης ζωής του. Επιπλέον, ο Καψής είναι το μόνο ξεφτιλισμένο φερέφωνο της τρόικας (από τα πολλά που κυκλοφορούνε) που η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. Οι απίθανες παπαριές που ξεστομίζει, οι γελοίοι εκβιασμοί και οι δόσεις τρομοκρατίας που σκορπάει απλόχερα, όταν σαν έμπειρη καφετζού προβλέπει εικόνες χάους σε ένα τόπο που θα γυρίσει την πλάτη στην αγία τριάδα (Μπόμπολας - Βαρδινογιάννης - Ψυχάρης), συμπεριλήφθηκαν σε ειδική εκπομπή που έκανε το Al Jazeera για την κρίση των ΜΜΕ. Ο Καψής είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που έγινε ρεζίλι διεθνώς γιατί όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη έχουν δικαίωμα στη διασκέδαση.  Και εις ανώτερα.

Από την άλλη μεριά, είναι κρίμα για τους ναζί να μην μπορούν να φανερώσουν τις αληθινές τους απόψεις. Λίγες μέρες πριν, είχε συγκεντρωθεί κάποιος κόσμος για να διαμαρτυρηθεί έξω από τα στούντιο του mega για την πολιτική του καναλιού. Αυτοί που προστάτευαν το "μαγαζί" ήταν οι μπάτσοι, δηλαδή οι χρυσαυγίτες με στολή που χρησιμοποιεί το επίσημο κράτος για να συντρίψει τον αγωνιζόμενο λαό. Τελευταία, έχουν ενεργοποιηθεί στο κυνήγι μεταναστών και αντιφρονούντων και οι χρυσαυγίτες χωρίς στολή, που επίσης θέλει, χρειάζεται και έχει ανάγκη το κράτος για τις βρώμικες δουλειές του.

Επομένως, κατανοούμε την ανάγκη των ναζί να φιλοτεχνήσουν ένα επαναστατικό προφίλ για να τσιμπήσουν καμιά ψήφο παραπάνω, αλλά ακόμα και το δούλεμα έχει όρια. Ο φασισμός σε θέλει δούλο των αφεντικών και άτομα σαν τα αφεντικά του mega γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ναζί θα τους φανούν χρήσιμοι στο μέλλον.   

ΥΓ: Το μίσος για αυτούς που ψήφισαν τους ναζί είναι δεδομένο. Αν αυτοί που εξακολουθούν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, νομίζουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι για την εγκληματική στήριξη που προσφέρουν σε αυτούς που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, είναι γελασμένοι. Γιατί όσο ηλίθιος και να είσαι ξέρεις ότι ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και η Μπακογιάννη είναι βουτηγμένοι μέσα στα σκατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου