Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ



Φτάνει αγάλι αγάλι και η 17η Ιούνη, μια σημαδιακή ημέρα για τον ελληνικό λαό. Είναι η μέρα όπου θα αποδειχθεί αν ο λαός αυτός έχει συνείδηση ή έχει λοβοτομηθεί από την 38χρονη διακυβέρνησή του από τους δoσίλογους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Θέλουμε δεν θέλουμε, μας αρέσει ή όχι, αυτή η Κυριακή θα καθορίσει την πορεία μας για τις επόμενες δεκαετίες. Τουλάχιστον την κοινοβουλευτική μας πορεία. Η απόφαση που θα πάρει ο ελληνικός λαός, μέσω των εκλογών, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του. Υπάρχουν δύο, συν ένας, δρόμοι. 

Ο σίγουρος δρόμος είναι ο ένας. Ο ΔΡΟΜΟΣ. Ό,τι αποτέλεσμα και να  προκύψει από τις εκλογές, ο λαός πρέπει να βρίσκεται στο ΔΡΟΜΟ. Στην περίπτωση που προκύψει "μνημονιακή" κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να συνεχίσει τη δυναμική παρουσία του στο ΔΡΟΜΟ ώστε να ανατρέψει αυτήν την επαίσχυντη και δολοφονική διαδικασία εξόντωσής του, με κάθε τρόπο. Σε περίπτωση που θα προκύψει "αντιμνημονιακή" κυβέρνηση η θέση του λαού είναι πάλι στο ΔΡΟΜΟ ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο οπισθοχώρησης και ελαστικότητας. Δεν μας νοιάζει η βιτρίνα, μας νοιάζει η ουσία.

Ο ελληνικός λαός, για ακόμη μια φορά, έχει στα χέρια του τις τύχες της παγκόσμιας ιστορίας. Αυτή η μικρή χώρα, με τους τόσο απρόβλεπτους και ακατανόητους κατοίκους, με τα πολλά καθάρματα, αλλά και τους πολλούς αγωνιστές, θα αποφασίσει αν το σχέδιο του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού θα πάρει σάρκα και οστά, ή θα παραμείνει ένας ευσεβής πόθος των λίγων, που σαν στόχο έχουν την εκμετάλλευση όλου του ανθρωπίνου γένους.

Ας δώσουμε μια ευκαιρία στον κόσμο, να αλλάξει και να αποτινάξει τις πολιτικές ακραίας λιτότητας του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου