Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ


Είναι στα αλήθεια μία δύσκολη εποχή η σημερινή. Η ζωή στην Ελλάδα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και η τελεσίδικη απόφαση των ντόπιων και ξένων αφεντικών να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερο πλούτο στα χέρια τους συνδυάζεται με μία ολομέτωπη επίθεση σε κάθε μορφή αντίστασης. Οτιδήποτε δυσκολεύει τα σχέδια τους, χτυπιέται ανελέητα από τους μπάτσους, κατηγορείται επιδεικτικά απο τη δικαιοσύνη και συκοφαντείται βάναυσα απο τα κυρίαρχα ΜΜΕ μέσα σε λίγες ώρες.Γιατί συμβαίνει αυτό;


Ο ταξικός πολεμος είναι πιο εμφανής απο ποτέ. Το αδίστακτο κράτος που υπηρετεί, φανερά πλέον, τα συμφέροντα μίας οικονομικής δικτατορίας με ένα διορισμένο ΑΤΜ για πρωθυπουργό μας έχει παρουσίασει μία τεράστια γκάμα όπλων. Καιρός να κάνουμε το ίδιο και εμείς. Ο παραδοσιακός ανθρωπισμός της αριστεράς και ενός μεγάλου τμήματος του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι εντελώς άχρηστος όταν έχεις να κάνεις με τέτοια καθάρματα. Ο γνωστός ρουφιάνος των μπάτσων (που παριστάνει τον δημοσιογράφο στο Βήμα) Λαμπρόπουλος έφτασε στο σημείο να συνδέσει μία ανακοίνωση της λαϊκής συνέλευσης Χολαργού - Παπάγου με την ορφανή βόμβα του μετρό! Ο πολυδιαφημισμένος δήμαρχος Αθηνών Καμίνης ζητάει συνεχή παρουσία των ΜΑΤ έξω από συγκεκριμένες πανεπιστημιακές σχολές. Η δικαστής Μαρία Βαρελά, σχεδόν 8 μήνες μετά το τέλος της δίκης της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, αρνείται να υπογράψει την απόφαση προφασιζόμενη "έλλειψη χρόνου", για να μην μπορεί η Κωνσταντίνα να ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Την ίδια ώρα, μπαίνουν στο στόχαστρο οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι.

Τα μέτωπα είναι πολλά και οι μάχες είναι σε ημερήσια διάταξη. Ας τους αναγκάσουμε να ρεζιλευτούν και άλλο. Ας τους κάνουμε τη ζωή αφόρητη. Είναι βέβαιο ότι τα νέα μέτρα θα χειροτερεύσουν την κατάσταση στην οικονομία. Λογικά, τον Ιούνιο θα μας ανακοινώσουν ότι τα 390 ευρώ μισθός είναι μεγάλο ποσό και για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί χρειάζεται να πάμε στα 280. Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε ΤΩΡΑ ότι απο αυτό το πολίτευμα, αυτό το πολιτικο σύστημα, αυτη την αστυνομία, αυτή τη δικαιοσύνη και αυτα τα ΜΜΕ δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να βρει ένα τομέα της αρεσκείας του/της και να δραστηριοποιηθεί άμεσα. Χωρίς μεσάζοντες, που είναι και στη μόδα.

Σε συνελεύσεις γειτονιών, σε καταλήψεις, σε μαγειρικές, σε προβολές, σε εκδηλώσεις, σε επεισόδια, σε αφισοκολλήσεις, σε δωρεάν παροχή υπηρεσιών, σε ανταλλακτικά παζάρια, σε μικροφωνικές εγκαταστάσεις, σε βιντεοσκοπήσεις, σε φωτογραφήσεις και σε παρακολουθήσεις. Οι πάντες είναι χρήσιμοι, αρκεί να πάρουν την απόφαση να ενεργοποιηθούν στο σωστό στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου