Σελίδες

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ


Επιτέλους, μπήκαμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Δεν χρειάζεται να είσαι και πολύ παρατηρητικός για να το καταλάβεις, αρκεί μία ματιά στην επικαιρότητα και θα μπεις αμέσως στο θέμα. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ, η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ (ξέρουν ότι όσοι τους ψηφίσουν και αυτή τη φορά είναι παντελώς ηλίθιοι ή άνω των 80 ετών, οπότε δεν χρειάζεται να εξηγήσουν στα πρόβατα τους πως γίνεται οι 2 "αντίθετοι πόλοι" να μαλώνουν για το ποιος θα μας ξανασώσει, ενώ τους τελευταίους μήνες κυβερνάνε μαζί, συμφωνούν σε όλες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και διορίσαν το ΑΤΜ για πρωθυπουργό).


Άλλο ένα σημάδι που φανερώνει ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, είναι οι επιχειρήσεις - σκούπα της αστυνομίας του Χρυσοχουντίδη για τον εντοπισμό παράνομων λαθρομεταναστών. Βέβαια. Τι πιο εύκολο για μία παραπαίουσα και δοτή κυβέρνηση, από μερικές εντυπωσιακά σκηνοθετημένες κατασταλτικές ενέργειες, που θα τις αβαντάρουν ακόμα περισσότερο τα κυρίαρχα ΜΜΕ, για να παρουσιαστεί εύκολο, γρήγορο και ανέξοδο έργο; Μήπως θα μας πει κανείς ότι οι μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά κάνουν ότι μπορούν για να πάνε σε άλλες χώρες; Μήπως θα μάθουμε ότι προέρχονται απο χώρες που καταστράφηκαν από τους πατροπαράδοτους ανατολικούς και δυτικούς συμμάχους; Μήπως φταίνε οι μετανάστες για τη σημερινή κατάντια της χώρας και την έλευση του ΔΝΤ;

Φυσικά, ένα τμήμα των μεταναστών έχει μία μόνιμη τάση να εγκληματεί και φυσικά όσοι κλέβουν και σκοτώνουν συνταξιούχους και μεροκαματιάρηδες δεν είναι αδέρφια μας, είναι εχθροί μας και δεν αξίζουν τίποτα παρά μόνο το φτύσιμο μας. Αλλά, είναι αδύνατον τα hollywood-ιανά έργα της αστυνομίας να γίνονται νούμερο ένα θέμα, να χρειάζονται απανωτά ρεπορτάζ για να καλύψουν το θέμα και να βλέπουμε κοντινά απο τα σκυλιά των μπάτσων που διψάνε για δράση και εφαρμογή του νόμου. Για να "καθαρίσει" η Αθήνα, δεν χρειάζεται να μαζέψουν μερικές χιλιάδες εξαθλιωμένων ανθρώπων, που προσπαθούν κόντρα σε θεούς και δαίμονες να επιβιώσουν. Χρειάζεται να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πληρώσουν οι ένοχοι, να διαλύσουμε οριστικά αυτό το πολιτικό σύστημα που γεννάει την οικονομική κρίση, την ανεργία, την ανέχεια και τις ανισότητες.

Το φάντασμα της δημοκρατίας επιστρατεύει όλες τις παραδοσιακές μεθόδους του για να προσελκύσει τους άβουλους ψηφοφόρους στις κάλπες που θα ψηφίσουν τα ίδια και τα ίδια. Το φαινόμενο θα γιγαντωθεί όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες. Καταστολή, υποσχέσεις, αερολογίες και παπαρολογίες. Όσο για σένα ανώνυμα έλληνα πολίτη, που με ευκολία δηλώνεις στις κάμερες, για τους μετανάστες, ότι "δεν πάει άλλο", "δεν μπορούμε να τους βλέπουμε", "η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι", ξύπνα και προσπάθησε να σηκώσεις τα μάτια σου λίγο πιο ψηλά. Μπορεί έτσι να αντικρίσεις, έστω για πρώτη φορά, τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα σημερινά ρεζιλίκια, τους αιώνιους νταβατζήδες σου, τους αληθινούς εξουσιαστές σου.

ΥΓ: Δεν μας νοιάζουν τα κτίρια, οι βιτρίνες, τα διαμερίσματα, τα υπόγεια και τα πατάρια. Μας νοιάζουν οι ζωές που έχουν καταστρέψει τα συνεχόμενα μέτρα των τελευταίων 2 ετών. Ένα γαμημένο ρεπορτάζ για αυτές δεν παίζει να δούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου