Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ


Ένα απο τα πιο διασκεδαστικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν το μεγαλοπρεπές φιάσκο με τίτλο "εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ". Το πιο ευχάριστο είναι ότι, παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των γνωστών ΠΑΣΟΚικών και μνημονιακών ΜΜΕ, η ξεφτίλα της διαδικασίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ας φανταστούμε μόνο τα μούτρα του αλαζόνα, εξουσιομανή, κομπλεξικού και εγωπαθή Βενιζέλου, όταν έμαθε ότι δεν τον ψήφισε ούτε το 1/4 των κομματόσκυλων που είχαν ψηφίσει τον πανηλίθιο ΓΑΠ και θα σχηματιστεί αυθόρμητα ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα μας.


Το έργο του Βενιζέλου είναι γνωστό σε όλους μας και δεν χρειάζεται διαφήμιση. Είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους της διαφθοράς που σκέπασε τη χώρα, πιστό τσιράκι της τρόικας, με νομοθετικό έργο (νόμος περί ευθύνης υπουργών) που εγγυάται την ατιμωρησία στους συναδέλφους του, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει το μαεστρικά προσεγμένο πολιτικό προφίλ του και να καλύψει τον ολοκληρωτισμό που τον διακρίνει από τις αβάντες των φιλικών ΜΜΕ. Επιπλέον, είναι εμφανές ότι μιλάμε για έναν επικίνδυνο τύπο που νομίζει ότι η Γη κινείται γύρω του. Πρέπει να είσαι εντελώς χαζός για να εμπιστευτείς ένα τέτοιο άνθρωπο, εκτός και αν έχεις συμφέρον. Π.χ. η προσπάθεια αγιοποίησης του Βενιζέλου από τον, αριστερό εξτρέμ με τις δεξιές τσέπες, Παύλο Τσίμα, το βράδυ της Κυριακής, που δεν είδε κανένα παρατράγουδο στη διαδικασία και τόνισε τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ας επιστρέψω στο γελοίο της υπόθεσης για να κάνουμε όλοι μαζί μία απλή σκέψη. Τον τελευταίο καιρό ακούμε για αυστηρούς ελέγχους της εφορίας, του ΣΔΟΕ και λοιπών κρατικών οργανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και των χρεών προς το ελληνικό δημόσιο. Παραμύθια. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή διάθεση κάθαρσης στην Ελλάδα, τότε όλοι αυτοί οι κύριοι θα έκαναν το αυτονόητο. Θα έστηναν μπλόκα έξω από τα σημεία που διεξαγόταν οι χθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και μέσα σε λίγες ώρες θα είχανε εντυπωσιακά στοιχεία στα χέρια τους για τις ρίζες της εγχώριας διαπλοκής. Θα μαθαίναμε για τρελές καταθέσεις σε τράπεζες, για πολλά ακίνητα, για παχυλούς μισθούς, για διπλοθεσίτες και δημοσίους υπαλλήλους που αμοίβονται με αστρονομικά ποσά. Ποτέ ξανά δεν μαζεύτηκαν τόσα πολλά λαμόγια μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, χωρίς να τους γίνει ο παραμικρός έλεγχος.

Εκτός από τα λαμόγια, είμαι σίγουρος ότι μία μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων του Βενιζέλου είναι και τα χούφταλα. Δεν μιλάω για τους σεβάσμιους γέροντες και τις γλυκύτατες γιαγιάδες που προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής τους και έχουν να αντιμετωπίσουν τα χαράτσια του Βενιζέλου και τα καψόνια του ΔΝΤ. Δεν μιλάω για αυτούς που πληρώνανε επί δεκαετίες ολόκληρες τις εισφορές τους για να έχουν στα γεράματα μία σύνταξη και τώρα νιώθουν οργή γιατί αυτή η σύνταξη πετσοκόβεται από ανθρωπάκια σαν τον Βενιζέλο. Μιλάω για αυτούς που ξέρουν καλά ότι ψηφίζουν έναν από τους κύριους υπεύθυνους της καταστροφής, αλλά ακόμα και τώρα θέλουν να τιμωρήσουν τις νέες γενιές. Θέλουν να εκδικηθούν αυτούς που ξεσηκώθηκαν και να αυτοεπιβεβαιωθούν για μία τελευταία φορά. Το μίσος για αυτούς είναι δεδομένο, αλλά και ανούσιο, γιατί το μίσος μας θα πεθάνει μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου