Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

MEGAλεια



Στην πιο σιχαμερή εκπομπή της άθλιας ελληνικής τηλεόρασης, την "Υποταγή" του Πρετεντέρη, είχαμε και χθες (26/3/12) μερικές πραγματικά μεγάλες κουβέντες από κάποια λαμπρά πολιτικά μυαλά. Παρά την πολιτική ευφυία που ξεχείλιζε από τα στόματα των καλεσμένων και τις οθόνες των τηλεοράσεων, την παράσταση, για άλλη μία φορά, έκλεψε ο συντονιστής της κουβέντας. Με εμφανείς αβάντες στον Χρυσοχουντίδη, με κάθετες πάσες στον δεξιό εξτρέμ Βορίδη, με κοινοβουλευτικές θεωρίες στον Ψαριανό και με προτάσεις κοινής λογικής στον Καφετζόπουλο. Ότι γουστάρει η ψυχή του καθενός δηλαδή.


Το θέμα της εκπομπής ήταν η πολιτική βία και το πως εκδηλώνεται. Όταν ο Πρετεντέρης κάνει μία εκπομπή του κώλου, που ασχολείται με την πολιτική βία, φυσικά και δεν μιλάει για την πρωτογενή βία που, εδώ και χιλιετίες, εκπορεύεται αποκλειστικά απο το κράτος και τους μηχανισμούς του (π.χ. αστυνομία και στρατός). Επίσης, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα αίτια της βίας, για τις καταστάσεις που πυροδοτούν καθημερινά την φλόγα της βίας. Επιπλέον, δεν τον νοιάζει να εξετάσει τη βία που υποδουλώνει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τη βία που προκαλεί η ανεργία, η φτώχεια, η ανισονομία και η εδραίωση της τεράστιας ανισότητας ανάμεσα στους πολύ πλούσιους και τους πολύ φτωχούς. Ανάμεσα στους από πάνω και τους από κάτω.

Η εξαιρετικά αμειβόμενη μαριονέτα του ΔΝΤ, καλά προστατευμένη από μπάτσους και μπράβους, κάνει εκπομπή για την "απαράδεκτη βία που εκδηλώνεται ακόμα και σε εθνικές γιορτές και παρελάσεις". Μάλιστα. Απαραίτητος όρος για τους προσκεκλημένους, είναι να καταδικάζουν κάθε 10 λεπτά τη λαϊκή αντιβία, που παρουσιάζεται μόνο σαν αμυντική βία απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη βία των κρατικών μηχανισμών, που ελέγχονται πλήρως από την ντόπια και ξένη οικονομική ελίτ. Οι, προσεκτικά επιλεγμένοι, καλεσμένοι το κάνουν με συγκινητική προθυμία, με αποτέλεσμα ο γελοίος παρουσιαστής να χαμογελάει και να θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του. Κατάφερε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όσο κρατάει η εκπομπή του δηλαδή, να κατασκευάσει μία εικονική πραγματικότητα, στην οποία όλες οι πολιτικές τάσεις καταδικάζουν τη βία του λαού και την θεωρούν απαράδεκτη.

Η αποστολή εξετελέσθη και οι άβουλοι τηλεθεατές έμειναν με το συμπέρασμα ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αντιδράει με βία.  Μάλιστα, για να δείξει και την ευαισθησία του ο καραγκιοζάκος, σε μία εκδήλωση της φιλευσπλαχνίας του λέει, ότι "μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι εκεί έξω είναι απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι". Ελληνική τηλεόραση του 2012. Καταλαβαίνω την απέχθεια και το μίσος που νιώθει ο Πρετεντέρης για τον απλό λαό. Γνωρίζει ότι, παρά τις αμοιβές και τα προνόμια του, δεν μπορεί να κάνει μόνος ούτε ένα βήμα στο δρόμο, χωρίς να τσαλαπατηθεί από τους πολίτες. Κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την ίδια κατάσταση, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό, γιατί ξέρει ότι θα είναι από τους πρώτους που θα νιώσουν την πραγματική δικαιοσύνη στο πετσί του. Διακοπές στην Αντίπαρο ήταν και τα γιαούρτια δεν φτάνανε. Στον καραγκιοζάκο αρκεί μία υπόσχεση. Αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσουμε κανένα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου