Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΛΟΛΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ


Οι πολίτες της χώρας είναι βαθύτατα συγκλονισμένοι από τα τελευταία νέα που προέρχονται από την υπόθεση του σοσιαληστή λεβεντόγερου Άκη Τσοχατζόπουλου.

Συγκεκριμένα, στο ημερολόγιο με τις σημειώσεις του Άκη βρέθηκαν, όλως τυχαίως, ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και πασίγνωστων δημοσιογράφων. Ονόματα άφθαρτων δημοσιογράφων όπως ο Βερύκιος, ο Τσεκούρας και ο Πρετεντέρης, που παλεύουνε ολημερίς και ολονυχτίς για να κερδίσουν έντιμα τον άρτον ημών τον επιούσιον. Σοκ και δέος.

Η έκπληξη ήταν τεράστια και φανταζόμαστε αρκετά ικανή για να ξυπνήσει και τα τελευταία πρόβατα που συνεχίζουν να εμπιστεύονται και να υπακούουν τυφλά τις προσταγές των πιο προβεβλημένων ιεροεξεταστών της ελληνικής δημοσιογραφίας. Κάπου εδώ, νιώθουμε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε στους αγαπητούς αναγνωστες μας ότι ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των δημοσιογράφων που αποδεδειγμένα ήταν στο pay roll της Siemens και τα παίρνανε χοντρά, προφανώς για να σώσουν την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Επίσης, δεν έχουν μαθευτεί τα ονόματα των δημοσιογράφων που δουλεύουνε σε υπουργεία, τράπεζες, και σε μεγάλες επιχειρήσεις για να συμπληρώσουν το πενιχρό εισόδημα τους. Επιπλέον, θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε σε ένα επίσημο χαρτί ποιοι δημοσιογράφοι δουλεύουνε για την αστυνομία, αν και αφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτή η κατηγορία ρουφιάνων είναι η πιο αδικημένη και, συγχρόνως, η πιο εκτεθειμένη. Οι παπαριές που λένε φανερώνουν την υπαλληλική σχέση με τους μπάτσους, ιδιαίτερα όταν προσπαθούν να ενοχοποιήσουν άτομα με κατασκευασμένες κατηγορίες.  

Το έχουμε γράψει, το ξαναγράφουμε και θα το ξαναγράψουμε. Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα (και φυσικά τίποτα δεν θα αλλάξει) αν προηγουμένως δεν τιμωρηθούν όλοι όσοι στηρίζανε με νύχια και με δόντια το φάντασμα της δημοκρατίας. Χωρίς την επιβολή της πραγματικής δικαιοσύνης, όλες οι παθογένειες που βιώνει η κοινωνία θα συνεχίσουν να υφίστανται και το στρατόπεδο των από πάνω θα εξακολουθεί να απολαμβάνει τα προνόμια του εις βάρος των πολλών.

Η εξουσία δείχνει τα δόντια της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Δεξιά και αριστερά. Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για πρωθυπουργός και έχει συγκροτήσει το περιβόητο ακροδεξιό μέτωπο με τα πιο ηλίθια, συντηρητικά και φασιστικά στελέχη που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Άτομα σαν τον Πλεύρη, τον Ψωμιάδη, την Ντορούλα και τον Ανατολάκη (δηλαδή ότι πιο χουντικό - διεφθαρμένο - διαπλεκόμενο και καθυστερημένο στοιχείο υπήρχε στη γαλάζια πολυκατοικία), έχουν το θράσσος να ζητάνε την ψήφο μας, αντί να απολογηθούν για τα καταστροφικά έργα τους. Την ίδια ώρα, ακόμα δεν έγινε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε ήδη να "αναθεωρεί" τις απόψεις του σε βασικά ζητήματα. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουμε ηρεμήσει από το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί πέθαναν και ξέχασαν να τους το πούνε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και με τον αγωνιζόμενο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου