Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ


Η κατανόηση και η ευγενική συμπεριφορά σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές παθήσεις, που ο κλάδος της ψυχιατρικής αρέσκεται να χαρακτηρίζει σαν "μανίες", είναι απαραίτητα στοιχεία για να μην νιώθει άβολα ο ασθενής και για να μην παρουσιάζονται συχνά τα συμπτώματα που τον βασανίζουν.  

Ένας από τους κύριους εκφραστές της νόσου της πασοκικής εξουσιομανίας, ο γνωστός Θεόδωρος Πάγκαλος, ξαφνικά έμεινε χωρίς εξουσία και ανακάλυψε έντρομος ότι η ζωή του δεν έχει κανένα νόημα όταν βρίσκεται μακριά από το αιώνιο αντικείμενο του πόθου του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog, ο Πάγκαλος δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, έχει χάσει κιλά, παραμιλάει και προσπαθεί συνεχώς να σκαρφιστεί τρόπους για να κρατήσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Φήμες λένε ότι μπορεί να τον δούμε σαν ποδοσφαιριστή στο Euro που ξεκινάει σε λίγες μέρες, ότι σχεδιάζει να βγάλει δίσκο σε συνεργασία με τη Βανδή και ότι θα πάρει μέρος σε reality τηλεπαιχνίδι. Κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του αυτή την περίοδο. Οι όψιμοι κομματικοί φίλοι τον έχουν εγκαταλείψει, οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας δεν έχουν κανένα λόγο να ασχολούνται με ένα γέρο χοντρομαλάκα και οι μόνοι που του στέκονται σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει είναι οι αληθινά δικοί του άνθρωποι, όπως οι φιλεύσπλαχνοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας τα Νέα.  

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε εκεί πρόσφατα, ο Πάγκαλος κατακρίνει όλους τους πολιτικούς που εμφανίζονται χωρίς γραβάτες. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, όσοι δεν φοράνε γραβάτες δείχνουν ασέβεια προς αυτούς που τους ψήφισαν, δηλώνει παραδοσιακός τύπος και αναφέρει μερικά ονόματα προέδρων της Βουλής που του έχουν μείνει στο μυαλό. Φυσικά και δεν θα κάτσουμε να αντικρούσουμε τους ισχυρισμούς του Πάγκαλου γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τον παίρνουμε στα σοβαρά και ότι αγνοούμε την ανάγκη που έχει για ιατρική υποστήριξη. Έτσι και αλλιώς, το να σε πειράζει το ντύσιμο των πολιτικών, ενώ δεν σε ενοχλούν καθόλου τα σκάνδαλα, οι μίζες, τα ρουσφέτια και τα υπόγειες διαδρομές του δημόσιου χρήματος φανερώνουν μία άκρως επιλεκτική ευαισθησία.   

Επειδή όμως δεν είμαστε κομπλεξικοί, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μέσα στο παραλήρημα του Πάγκαλου υπάρχει και μία ουσιαστική - εύστοχη παρατήρηση. Πραγματικά Θεόδωρε, το μίσος μας για κάθε τι παλιό και καθιερωμένο είναι τόσο μεγάλο. Για την ακρίβεια, είναι τεράστιο και παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις. Το μίσος μας για πολιτικούς σαν τον Πάγκαλο, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Καρατζαφέρη, την Μπακογιάννη και τον Ψωμιάδη, για τους δημοσιογράφους που τους στήριξαν και για τους υπανθρώπους που τους ψήφιζαν, είναι αυτό που μας υπενθυμίζει διαρκώς την ανάγκη για πραγματική δικαιοσύνη. Και μας τρέφει με όρεξη για ζωή και ελευθερία. 

ΥΓ: Κουφάλα Τσίπρα, άλλες 2-3 τέτοιες δηλώσεις του Πάγκαλου θα σε κάνουν πρώτο μάγκα από το πουθενά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου